Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kampars: Latvijas politiķi ir ļoti vāji

Latvijas pabalstu sistēmā nepieciešamas būtiskas reformas, taču pagaidām nekas nenotiek, jo politiķi ir ļoti vāji, tā intervijā laikrakstam Diena atzina ekonomikas ministrs Artis Kampars.

A.Kampars uzskata, tā sociālā budžeta sadaļa, kas ir vecuma pensijas, būtu atstājama bez lielām pārmaiņām, jo vairākums pensionāru tiešām dzīvo smagi. "Savukārt tie 350–400 miljoni latu, kuri attiecas uz dažādiem pabalstiem, tas nav salāgojams ar ekonomisko situāciju. Es neesmu sociālā budžeta eksperts, apzinos arī, ka šajā pabalstu sadaļā daudz kas saistīts ar tiesisko paļāvību, to tā nevar uzreiz atcelt, tomēr būtiskas reformas ir nepieciešamas," norāda ekonomikas ministrs.

A. Kampars atzīst, ka šādus lēmumus var pieņemt, ja sakrīt motivācija un rīcībspēja vismaz divās no šīm grupām – politiķiem, viedokļu līderiem, pārējai sabiedrībai. "Pagaidām tas nenotiek. Jā, jo politiķi ir ļoti vāji, peldēšana pa straumi ir nepārprotama," atzina ekonomikas ministrs.

Kampars norāda, ka uzņēmēju vidē netrūkst tādu, kas nav sapratuši, ka 2008. gada vairs nebūs: "Itādi, kuri attīstās, un ir tādi, kuri turpina rīkot viesības uz savām jahtām un žēloties, gaidīt atgriežamies 2008. gadu, kad atkal varēs cits citam pārdot nekustamos īpašumus."

Jau ziņots, ka A. Kampars pieņēmis lēmumu nestartēt 11.Saeimas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas