Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kampars: panākta būtiska sašķidrinātās gāzes termināļa projekta virzība

Latvijas Valsts prezidenta vizītē Lietuvā un Ministru prezidenta vizītē Igaunijā panākta būtiska sašķidrinātās gāzes termināļa projekta virzība, uzskata ekonomikas ministrs Artis Kampars, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāve Evita Urpena.

Visu trīs Baltijas valstu augstākās amatpersonas ir panākušas vienotu izpratni par to, ka īstenojams viens visu valstu kopīgs projekts sašķidrinātās gāzes termināļa izveidei, uzsvēra pārstāve.

Latvija uzskata, ka projekts attīstāms Rīgā. Latvijai ir virkne priekšrocību termināļa būvniecībai, kas nodrošinās mazākas izmaksas infrastruktūras pielāgošanai termināļa iekļaušanai reģiona gāzes apgādes sistēmā, savukārt jau eksistējošā Inčukalna pazemes gāzes krātuve nodrošinās iespējami zemākās cenas iegūšanu, iepērkot dabasgāzi tās zemākās cenas periodā. Tam atbalstu jau paudusi Lietuva. Trīs valstu pārstāvji ir sākuši sarunas par iespējamo projekta finansēšanas modeli.

"Vizīte Lietuvā iezīmējusi būtisku virzību kopējos Baltijas valstu enerģētikas projektos. Globālajā enerģētikas tirgū Baltijas valstīm jāstrādā vienoti, nevis savstarpēji konkurējot, tādēļ Latvijas un Lietuvas augstāko amatpersonu līmenī panāktā vienprātība par liela sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību Rīgā ir ļoti nozīmīgs progress," pēc vizītes Lietuvā uzsvēra ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas