Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kampars: Situācija elektroapgādē pakāpeniski uzlabojas

Situācija elektroapgādē pakāpeniski uzlabojas, postījumu novēršanai nedēļas nogalē mežos strādās vairāk nekā 100 mežistrādātāji, portālam Diena.lv atzina ekonomikas ministrs Artis Kampars.Kopš ceturtdienas elektrolīniju postījumu novēršanā iesaistījušies 30-40 mežistrādātāji, nedēļas nogalē piesaistīto strādnieku skaits tiks palielināts vēl par 70-90 cilvēkiem.

"Situācija ar energoapgādi pakāpeniski uzlabojas - šorīt bez strāvas ir aptuveni 7000 mājsaimniecību. Ir uzlabojusies informācijas un darbu koordinācija starp AS "Latvenergo", AS "Sadales tīkls" un Latvijas Mežistrādātāju savienību par papildspēku iesaistīšanu, lai nodrošinātu ārpus aizsargjoslām esošo koku izciršanu, kas bojājuši vai apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas. Šodien mani arī informēja, ka postījumu novēršanā tiek iesaistītas elektromontieru brigādes no Lietuvas un Igaunijas, gatavību 24 stundu laikā nogādāt Latvijā pilnībā nokomplektētas brigādes izteikusi arī Dānija," pēc operatīvās sanāksmes secināja A. Kampars.Sanāksmē Latvijas Mežizstrādātāju savienības un AS "Sadales tīkli" pārstāvji vienojās par atbildīgajām kontaktpersonām attiecīgajos reģionos, kas koordinē mežizstrādātāju izvietojumu elektrolīniju bojājumu vietās un noteiks nepieciešamo brigāžu tehnisko aprīkojumu. AS "Latvenergo" saņem tehnisko atbalstu arī no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem - ceturtdien piegādāti papildus 9 visurgājēji, ar kuriem elektromontieriem ir vieglāk nokļūt elektrolīniju bojājumu vietās un veikt ikdienas apgaitas. Kopumā darbos iesaistīti 23 NBS visurgājēji.Jau informēts, ka ceturtdien tika izsludināta ārkārtas situācija 40 Latvijas novados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas