Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Karavīriem Afganistānā ved Jāņu mielastu un muzikālu veltījumu

Lai radītu gan svētku, gan māju sajūtu karavīriem, kuri pārstāv Latviju starptautiskajā operācijā Afganistānā, turp otrdien devās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvji, līdzi vedot gan kvasu, rupjmaizi un šprotes, gan arī īpašu muzikālu veltījumu.

Uz Afganistānu otrdien devās Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks pulkvedis Ivo Mogiļnijs un Instruktoru skolas Mācību daļas priekšnieks kapteinis Aivars Krjukovs, informē Aizsardzības ministrija.

Latvijas kontingenta karavīriem viņi pasniegs a/s Cēsu alus sagādāto dabīgi raudzēto Ulmaņlaiku kvasu un grupas Gain Fast muzikālo veltījumu. Jau tradicionāli karavīri no Latvijas svētkos saņems arī rupjmaizi, kā arī šprotes eļļā, kartupeļu plāksnītes, zefīru un ķiplokus.

Latvijas kontingenta karavīri Afganistānā saņems arī aizsardzības ministra Imanta Lieģa un Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālmajora Jura Maklakova apsveikumu vasaras saulgriežos.

Jau ziņots, ka 16.jūnijā aptuveni 130 iepriekšējā Latvijas kontingenta Afganistānā karavīri atgriezās Latvijā.

Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā notiek no 1.jūnija līdz 1.jūlijam - vairāk nekā 140 karavīru uz operāciju rajonu dodas vairākās grupās.  

Patlaban NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā dien vairāk nekā 175 Latvijas karavīru, no kuriem vairāk nekā 30 karavīru dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību valsts austrumu provincēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOKLAUSIES DZIESMU

Grupas „Gain Fast” muzikālais veltījums karavīriem Afganistānā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas