Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kažoka: Iesalnieka izteikumu dēļ koalīciju veidot nebūs vienkārši

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai /LNNK (VL-TB/LNNK) biedra Jāņa Iesalnieka izteikumi sociālajos tīklos par "nelikumīgajiem kolonistiem" var apgrūtināt koalīcijas veidošanu, sacīja sabiedriskās politikas centra Providus pētniece Iveta Kažoka.

"Nacionālā apvienība, atbalstot šādus savu biedru izteikumus par salīdzinoši lielu Latvijas pilsoņu daļu, riskē, ka viņi tiks uzskatīti par tik radikāliem, ka nav iekļaujami koalīcijā. Es tikai nesaprotu, vai tas tiek darīts apzināti vai tomēr nē. Ja Iesalnieks savus pirmos ierakstus mikroblogu platformu "twiter" izdzēsa, tad šodien turpinās apvienības Saskaņas centra (SC) elektorāta dēvēšana par nelikumīgiem kolonistiem. Tas rada jautājumu, vai nacionālā apvienība maz vēlas iesaistīties topošajā koalīcijā," sacīja Kažoka.

Politoloģe uzskata, ka šāda veida izteikumi apgrūtina iespējas Zatlera reformu partijai un Vienotībai koalīcijā aicināt nacionālo apvienību, jo tad viņiem Latvijas iedzīvotājiem būs jāskaidro, kādēļ tas nav vēlēšanu uzvarētājs SC, bet gan nacionālā apvienība, bet jāizskaidro, ka šāda nostāja par 28% Latvijas pilsoņu ir arī viņu pašu viedoklis.

"Jau tāpat SC vēlētāji, kuri kārtējo reizi ir nobalsojuši par partiju, kas, visticamāk, nebūs koalīcijā, jūtas vīlušies un jūtas pazemoti. Redzot, ka koalīcijā tiek iekļauta partija, kuras biedri var atļauties viņus tā apzīmēt, var radikalizēt šo vēlētāju daļu. Diemžēl Iesalnieka izteikumi un partijas nenorobežošanās no tiem liecina, ka nākamās koalīcijas veidošana nebūs tik vienkārša, kā šķita vakar," sacīja Kažoka.

Kā ziņots, SC ir sašutis par VL-TB/LNNK biedra Iesalnieka izteikumiem par "nelikumīgajiem kolonistiem" un mudina norobežoties no minētās VL-TB/LNNK aicināšanas valdībā.

SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) nosūtījis oficiālu vēstuli nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājam vadītājam Raivim Dzintaram (VL-TB/LNNK), pieprasot sniegt atbildes uz uzdotajiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas