Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ķīļa vīzija paredz, ka lauksaimniecība būs hobijs, nevis iztikas avots

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūlis
J
Ķīļa redzējums ir tuvredzīgs. Ja pārskata pasaules ekonomikas attīstību, tad redzam lauksaimniecības ārkārtīgo nozīmību. Ne velti Rietumvalstis izturas ārkārtīgi neatsaucīgi attiecībā uz mūsu lauksaimniecību. Tur vēl labi atceras kā bija jābadojas pagājušā gadsimta pirmā pusē. Tāpēc viņi visādi auklējas ar savu lauksaimniecību. Diemžēl viņi stipri pārcenšas. Šīs pārcenšanās sekas grauj mūsu lauksaimniecību. Es domāju, ka tā ir pagaidu situācija. Drīz Rietumvalstis zaudēs iespēju auklēties ar lauksaimniecību ekonomiskās krīzes dēļ.
Tev.
T
Raugoties uz to kādi procesi notiek pasaulē ekonomikā,pārtikas cenu straujā izaugsme,sakarā ar dabas neprognozējamām katastrofām un kataklizmām,kur tiek izpostīta lauksaimniecība. Gudri raugoties nākotnē,Latvijā vajadzētu stipri piedomāt par lauksaimniecības attīstību,un vietējo produktu ražošanu Latvijas vajadzībām.Pienāks pasaulē tādi laiki,kad ūdens būs viena no ienesīgākajām eksport precēm,jo neciešamais karstums daudzviet pasaulē radīs sausumu, un ūdens deficītu.Dzeramais ūdens būs dārgāks par naftu.Saindēta gaļa,olas vistas,modificēta pārtika jau tagad ir viena šausminošākajām lietām pasaulē.Cilvēki ēd produktus,nezinot no kā tie īsti ražoti.
Eli
E
Ķīļa d.irš kā Zariņa govs.
A
A
Būsim kā indiāņi Amerikā. Mūs pašus pabaros - pārtiku ievedīs no Lietuvas ;)
lāčplēš
l
Vienīgais glabiņš Latvijai ir Urbanovičs un rietumu civilizācija ir paradījusi visus savus plānus,ka viņu plānos latviešu tauta neietilpst,tai ir jaiznīkst un jaatbrīvo vieta eiropas deģeneratīvajai sabiedrībai.Nāvi antikristam,nāvi Amerikai,nāvi Melnajam bruņiniekam!!!!
Pax tibi
P
Ja Latvijas neapstrādātajos laukos, kuri pieder īpašniekiem X , laistu ganīties aitas un kazas- atrastos simtiem darba vietu šodienas bezdarbniekiem. LAUKI JĀATDZĪVINA ! Likumā būtu jāparedz, ka lauks, kurš nav kopts un vismaz gadu stāv atmatā, jālieto sabiedrības vajadzībām. Lai zemju uzpircēji negaida vēl 20-30 gadus, kad varēs Latvijas laukus pa dārgu cenu iztirgot ieceļotājiem. Šī Ķīļa tā saucamā ""stratēģija"' ir latvijas tautas iznīcināšanas plāns.
drArt
d
man jau ar liekas ka raksts ir paviršs
Ija
I
Ķīļa uztaisīto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju taisās pieņemt kā likumu nevis kā neskaitāmas citas stratēģijas, kas apputējušas guļ ministriju plauktos. Nesaprotami, vai tiešām starp deputātiem nebūs neviens cilvēks, kuram neliksies pieņemams teksts, ka lauksamniecība turpmāk būs hobijs nevis iztikas avots. Par to 100 gudro galvu saprātu diez ko nevar dot, bet nu tomēr... Kāpēc citās valstīs zemnieki ražo produkciju, pastāv zemnieku saimniecības gan lielas, gan mazas ( Somijā, Austrijā, Zviedrijā, Francijā utt.)? Kāpēc Latvija nosodīta ar tādiem ekspertiem, kam nav saprašanas par elementārām lietām?
Ija
I
Varbūt esi dzirdējis, cik santīmus saņem zemnieks par saražoto pienu, un cik maksā piena litrs veikalā? Kur paliek visa tā lielā starpība - dažviet pat 45 - 50 santīmi? Varbūt, ka tu subsidē starpniekus starp govi un veikala plauktu? Dziesmā jau gan ir - Rīgā piens no pudelēm, ne no goves pupa - laikam esi tik pat gudrs, ka govis nevajag, piens jau ir veikalā. Varēji paklusēt, ja nav ko teikt!
docents
d
Protams, Ķīleniek, kas ir zemnieka darbs pret efektīgo eiropas uzturēto simtlatnieku programmu. Vai pats netaisies tajā iesaistīties?
Econ
E
iepriekšējā komentārā bija domāts, ka 10 gadu posmā lauksaimniecība ekonomikas struktūrā tik lielas izmaiņas nemaz nepieredzēja, lai gan kopumā pārējā struktūra tika izjaukta ar nekustamo īpašumu spekulācijām, kas noteikti savā būtībā bija kaitīgāka par lauksaimniecību, kas saistās ar darbu, kamēr spekulācijas saistās ar azartspēlēm un riska teoriju.
Econ
E
Vai nav vienalga, kāda tam speciālistam vīzija, attīstīsies tas, kam būs noiets un ko kāds pirks, LV gadījumā lauksaimniecība laikam vēl kādu laiku tāda būs (laika posms no 2000. līdz 2010.gadam (10 iepriekšējie gadi) tomēr tik lielas izmaiņas attiecībā uz Latvijas ekonomikas struktūru nedeva), ņemot vērā, kāda ir pārtikas produktu proporcija eksporta struktūrā. Labi, ka RAPLM likvidēs, un šos murgus par LV nodokļu maksātāju naudu neapmaksās.
Lelle
L
Izlasot rakstu, sanāk ka Ķīlis nemaz tā nav teicis! Žurnālisti ir pļūtīzeri... To, ko viņš teicis ir daļēji taisnība! Lauki būs tie, kas tautai ļaus izdzīvot. Atvainojos Ķīļa k-gam!
Lelle
L
"Ķīļa vīzija paredz, ka lauksaimniecība būs hobijs, nevis iztikas avots" Tādā gadījumā Ķīlis ir pilnīgs idiots! Visu laiku brīnos kā var algu(un ne mazo!!!) par šitādu pļūtīšanu maksāt? Nēkamos 5 gadus lauksaimniecība un zeme būs tas, kas latvietim(kurš neaizbrauks!) ļaus izdzīvot un nenosprāgt badā, kamēr tādi ķīļi savos murgojumos velti tautas naudu izķļenķerē...
J
Latvija neprot saimniekot, viss iznīkst. Latvija paliks bez cilvēkiem, augs usnes tīrumos un tad krūmāji, Baisa nākotne. Cilvēki aizbrauks prom par vergiem. Tādu Latviju prognozējat, Kīļa kungs? Un kas kavē Latvijā apart visus tīrumus un ražot lauksaimniecības produkciju? PSRS laikos Latvijas zemi meliorēja un visi tīrumi bija apstrādāti. Iznāk, ka padomju laiki Latvijai bija labvēlīgāki. Cilvēki prom nebrauca, bija darbs. Vai negribat, ka Latvija atdzimst, Ķīļa kungs? Kas jādara, lai tā notiktu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas