Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

KNAB aizturētais pašvaldības policijas šefs kukuļus ņēmis nelielus, bet vairākkārt

Aizdomās par kukuļu pieņemšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis kāda Latvijas novada pašvaldības policijas priekšnieku.

Pēc KNAB sabiedisko attiecību pārstāvja Andra Vitenburga teiktā Dienai, policijas priekšnieks ticis aizturēts, taču vēlāk viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – aizliegums pildīt amata pienākumus un aizliegums tuvoties konkrētām personām.

«Viņa pieņemtie kukuļi nebija lieli - apmēram piecpadsmit latu apmērā. Taču jāņem arī vērā ir tas, ka viņš ir augstā amatā - policijas priekšnieks,» saka A.Vitenburgs. Prettiesiskās darbības aizdomās turētais veicis pērnā gada nogalē un šā gada sākumā.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka šī pašvaldības policijas amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, vairākkārt pieņēmusi kukuļus par iespēju anulēt policijas sastādītos administratīvā pārkāpuma protokolus. Lai neidentificētu aizdomās turēto cilvēku, izmeklēšanas laikā KNAB neatklāj novadu, kur šis policijas priekšnieks strādājis.

Krimināllikums paredz – par kukuļa pieņemšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem vai bez tā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas