Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

KNAB lūdz izvērtēt aizdomīgus ziedojumus SC

Cilvēks gados, kas ieķīlā savu vienīgo dzīvoklīti, lai lielu daļu saņemtā kredīta noziedotu Saskaņas centram (SC), nav vienīgais šīs politiskās organizācijas pēdējā mēneša īpatnais ziedotājs, - kā rāda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dati, vēl vairākas personas bez lieliem īpašumiem un kapitāldaļām spējušas oficiāli noziedot SC tūkstošus latu, vēsta portāls pietiek.com.

Par aizdomīgu ziedojumumu portāls uzskata  1955. gadā dzimušā Leo Dobrušina maksājumu: vīrietis ieķīlājis savu vienīgo īpašumu – nelielu dzīvokli Murjāņu ielā, nomaksājis iepriekšējo kredītu, bet gandrīz pusi no iegūtās naudas ziedojis savai iemīļotajai partijai. Saistībā ar šo ziedojumu portāls pietiek.com ir vērsies KNAB.

Portāls ziņo, ka gandrīz tikpat nesavtīgu – vismaz oficiāli nebūt ne turīgu, taču ļoti atsaucīgu - ziedotāju SC ir bijis daudz vairāk, turklāt, kas interesanti, iespaidīgās summas viņi visi ziedojuši burtiski dažu dienu laikā septembra beigās, - vismaz ar šo periodu ziedojumi oficiāli reģistrēti.

Tā, piemēram, 2800 latu SC ziedojusi 1964. gadā dzimusī Jeļena Aleksane. Lursoft datu bāze rāda, ka viņai nepieder neviena Latvijā reģistrēta uzņēmuma kapitāldaļas, viņa nav arī neviena uzņēmuma amatpersona, bet Valsts ieņēmumu dienesta publiskā datu bāze rāda, ka Aleksane neieņem arī kādu labi atalgotu valsts amatpersonas posteni. Baltic Screen dati liecina, ka ziedotājai nepieder arī neviens pats nekustamais īpašums.

Savukārt 26. septembrī reģistrēts arī veselu 7000 latu ziedojums no 1972. gadā dzimušā Sergeja Jeremutas. Arī par viņu Valsts ieņēmumu dienesta publiskā datu bāze rāda, ka Jeremuta neieņem kādu labi atalgotu valsts amatpersonas posteni. Jeremutam gan pieder 100% kapitāldaļu SIA Fruteks, taču šī SIA tikai nule sākusi darbu – tā reģistrēta šā gada jūlijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas