Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

KNAB no Alberta ielas pārvāksies uz lētākām telpām

KNAB gatavojas pārcelties uz ekonomiski izdevīgākām telpām Rīgā, Brīvības ielā 104/106, apstiprināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Viņš informēja, ka KNAB meklēja jaunas darba telpas, lai ekonomiski izlietotu birojam piešķirto budžetu, vienlaikus vērtējot iespējamo nomas telpu atbilstību normatīvo aktu un biroja darbībai nepieciešamajām specifiskajām prasībām.

Izvērtējot piedāvājumus, konstatēts, ka valsts un pašvaldību institūciju piedāvātie varianti neatbilst biroja darbībai nepieciešamajām prasībām. Par ekonomiski izdevīgāko tika atzītas telpas Brīvības ielā 104/106.

Patlaban biroja darba telpas ir izvietotas trīs dažādās ēkās (Alberta 13, Alberta 12 un Strēlnieku 9). Taču jaunajās telpās visas biroja struktūrvienības atradīsies vienkopus vienā ēkā.

Saskaņā ar jaunā līguma nosacījumiem par telpu nomu tiek noteikta fiksēta (uz trīs gadiem) nomas maksa 2,78 lati/m2 bez PVN (patlaban – vidējā maksa 4,47 lati), tādējādi darba telpu 1 m2 nomas maksu samazinot vēl par 38%. Pirms tam birojs ar pašreizējiem īpašniekiem bija panācis vienošanos samazināt telpu nomas maksu par 55% (no 9,96 Ls/m2 pagājušā gada sākumā uz 4,47 Ls/m2 šā gada sākumā).

Pagājušajā gadā par telpu nomu (1700 m2) un apsaimniekošanu birojs mēnesī maksāja 12 600 latu (papildus tam 410 latu par automašīnu stāvvietām), bet par jauno telpu (2500 m2) nomu birojs tērēs aptuveni 8400 latu, bet nekustamā īpašuma apsaimniekošanu veiks patstāvīgi. Biroja automašīnas būs iespējams novietot ēkai pieguļošajā teritorijā.

Nomas līgums par ēkas Brīvības 104/106 nomu noslēgts ar privātpersonu. KNAB pārcelšanās uz jaunajām darba telpām plānota marta sākumā. Patlaban izsludināts iepirkums par mēbeļu un dokumentu pārvešanu.

2007.gada pavasarī valdība Aigara Kalvīša (TP) vadībā bija pieņēmusi lēmumu par jaunas ēkas būvniecību KNAB vajadzībām Ķīpsalā. Taču pagājušā gada nogalē MK nolēma, ka jaunās ēkas būvniecības priekšdarbi tiks pārtraukti vismaz līdz 2010. gada 1. jūlijam.

A/s Valsts nekustamie īpašumi KNAB jaunās ēkas būvniecības projekta virzīšana jau izmaksājusi aptuveni Ls 261 000. Lielu daļu no šīm izmaksām veido samaksa ar skiču un tehniskā projekta izstrādi, kuru veicis uzņēmums Basler&Hofmann Deutschland GmbH.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas