Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Knoks: Valsts kanceleja nedara neko, lai notiktu valsts pārvaldes reforma

"Reformas nosaka katra ministrija, un Valsts kanceleja tās virza, taču reāli kanceleja tikai noskatās, tai raksturīga nogaidoša bezdarbība,” tā komentējot nepieciešamās reformas valsts pārvaldē, saka eksperts valsts pārvaldes jautājumos Māris Knoks, otrdien raksta laikraksts Diena.

“Desmit gados, kopš darbojos valsts pārvaldē, pārliecinājos, ka neviena iestāde nevēlas reformēties. Pašreiz reformas notiek ar lineāru griezienu. Viens veids ir iestāžu apvienošana, kas, manuprāt, ir neargumentēta un ar minimālu efektivitāti. Par labu apvienošanai varu bilst – ja no divām iestādēm izveido vienu, samazinās atbalsta struktūrvienība. Citādi neredzu, ar ko lepoties, ka aģentūru skaits ir samazināts uz pusi. Arī Valsts kontrole atsevišķos gadījumos apliecinājusi, ka no tā nav jēgas."

M. Knoks arī uzskata: “Jebkuram vadītājam jāspēj kritiski vērtēt iestādes darbu. Lai to panāktu, ir jābūt nopietnām sankcijām pret neefektīvu valsts pārvaldi. Tagad vadītājam nekas nedraud. Pārvaldes reformas jārealizē Valsts kancelejai stingrā Ministru prezidenta uzraudzībā. Reformēt – tas nav patīkami, taču valsts pārvaldes ierēdņi neizvēlas savus pienākumus. Diemžēl premjeram neatliek laika un Valsts kanceleja izvēlas vieglāko – nedarīt neko."

Plašāk lasiet laikraksta Diena otrdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas