Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Koalīcija paredzams atbalstīs Kažociņu SAB vadītāja amatā

Koalīcijas partiju līderi par Nacionālās drošības padomes lēmumu (NDP) par Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amata kandidātu nav pārsteigti un paredz Jānim Kažociņam atbalstu Saeimā.

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aģentūrai BNS norādīja - tā kā NDP ir pārstāvēti četri partijas ministri, kuriem ir vajadzīgā informācija, lai pieņemtu attiecīgu lēmumu, partija viņiem uzticas un paļausies uz viņu lēmumu, arī balsojot par Kažociņu Saeimā. Frakcijas lēmums par šo jautājumu būšot formāls. TP līderis arī piebilda, ka citu alternatīvu jau neesot bijis.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis par NDP lēmumu nebija pārsteigts un paredzēja Kažociņam atbalstu parlamentā. Viņš gan pieļāva, ka varbūt kāds ZZS deputāts vēlēsies Kažociņu aicināt uz pārrunām.

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats aģentūrai BNS sacīja, ka īpašiem pārsteigumiem, par Kažociņu lemjot Saeimā, nevajadzētu būt, tāpēc pieļauj, ka pašreizējais SAB vadītājs amatā tiks ievēlēts uz atkārtotu termiņu.

Pagaidām ar Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" Saeimas frakcijas vadītāju Andri Bērziņu aģentūrai BNS sazināties neizdevās.

Jau vēstīts, ka Nacionālās drošības padome pēc nepilnām piecām stundām piektdien pieņēma lēmumu Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amatā virzīt pašreizējo biroja šefu Jāni Kažociņu. Amatā viņu var apstiprināt Saeima.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas