Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Koalīcija turpinās domāt, kā pasteidzināt Okupācijas muzeja rekonstrukciju

Valdošās koalīcijas politiķi nākamnedēļ vēl turpinās diskusijas par iespējamiem risinājumiem, lai pasteidzinātu Okupācijas muzeja rekonstrukcijas darbus."Manuprāt, tā ir necieņas izrādīšana pret represētajiem cilvēkiem, ka mēs ilgā laikā nevaram virzīties uz priekšu," šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) rosināja iekļaut Okupācijas muzeju valsts nozīmes kultūras objektu sarakstā, tomēr pagaidām nav pārliecības, vai šis ir labākais risinājums. Nedēļas laikā ar šo jautājumu plānots tikt skaidrībā un pie tā atgriezties.Kā ziņots, Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis atzinumā Rīgas pilsētas būvvaldei ieteicis neatbalstīt būvatļaujas izsniegšanu Latvijas Okupācijas muzeja piebūves Nākotnes nams būvniecībai.Šomēnes Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pieņēma lēmumu pagarināt ar muzeja piebūves Nākotnes nams būvprojektu saistītās dokumentācijas izvērtēšanas termiņu, kas saskaņā ar Administratīvā procesa likumu var būt līdz 2016.gada 11.maijam.Pret piebūves īstenošanu iestājušies tādi arhitekti kā Zaiga Gaile un Andis Sīlis, uzsverot Okupācijas muzeja ēkas kultūrvēsturisko vērtību. Tajā pašā laikā gan kultūras ministre Dace Melbārde (NA), gan Ministru prezidente atbalsta piebūves īstenošanu. Arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs pauduši, ka Okupācijas muzeja paplašināšanas projekts ir jāturpina.Jūnija sākumā Rīgas pilsētas būvvaldes padome atlika Okupācijas muzeja ēkas Strēlnieku laukumā rekonstrukcijas tehniskā projekta izskatīšanu, uzdodot arhitektiem to papildināt, kā arī prasot Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) un Rīgas pilsētas arhitekta atzinumus. VKPAI ēku atzinusi par kultūrvēsturiski vērtīgu, piešķirot tai vērtējumu 7 no 10, bet nav iebildusi pret Nākotnes nama būvniecību.Reaģējot uz Rīgas domes pilsētas Attīstības departamenta lēmumu par astoņiem mēnešiem pagarināt laiku, kurā Rīgas pilsētas būvvalde var izskatīt jautājumu par Nākotnes nama būvatļaujas izsniegšanu, Latvijas Okupācijas muzeja biedrība ir uzrakstījusi protesta vēstuli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas