Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Koalīcija vienojas, ka ministru izvērtējums būs valdības gadskārtējais ziņojums Saeimai, pašlaik par nomaiņu nerunā

Valdošā koalīcija šodien vienojusies, ka ministru darbības izvērtējums būs valdības sagatavotais gadskārtējais ziņojums Saeimai, šodien žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Politiķi pašlaik par ministru nomaiņu nerunā.

Valdībā ziņojums tiks skatīts 19.februārī, bet dienu pirms tam - arī koalīcijas padomes sēdē. "Acīmredzot tā arī būs šī ministru darba izvērtējuma sastāvdaļa," teica premjers.

Dombrovskis noliedza, ka pēc tam, kad tiks izskatīts ziņojums, notiks kāda ministru ranga veidošana. "Netiks veidots nekāds ministru tops. Tā ir likumā skaidri atrunāta procedūra, kā tiek gatavots ziņojums par iepriekšējā gadā ministru paveikto," teica valdības vadītājs.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"- Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvis Einārs Cilinskis atzina, ka apvienība joprojām neatkāpjas no prasības izvērtēt ministru darbību, taču nākamais solis būs tieši šis ziņojums, ko valdība gatavo Saeimai. Pēc tam, kad šis ziņojums tiks izskatīts, apvienība lems, kā rīkoties tālāk.

Politiķis norādīja, ka starp izvērtējamajiem darbiem jābūt ne tikai tiem, kas ir ierakstīti valdības deklarācijā. "Par tālāko virzību mēs runāsim 18.februārī," noteica Cilinskis.

Savukārt gan neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Viktors Valainis, gan arī Reformu partijas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka tas ir valdības vadītāja pienākums izvērtēt ministru darbības.

Kā ziņots, nacionālā apvienība janvārī pēc satiksmes ministra Aivja Roņa paziņojuma par atkāpšanos izteica aicinājumu koalīcijas partneriem veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdza arī citu ministru nomaiņu. Kā žurnālistiem 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja VL-TB/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) iepriekš paziņoja, ka negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus. Premjers uzskata, ka nacionālā apvienība pati var izvērtēt savus virzītos ministrus, taču viņš negrasās to darīt attiecībā uz valdības locekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas