Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koalīcija vienojusies Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt Zatleru

Jaunās koalīcijas parneri - Vienotība, Zatlera Reformu partija, Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK kopā ar sešiem no ZRP aizgājušajiem deputātiem - pirmdien tomēr panāca vienošanos, ka Saeimas priekšsēdētāja amatā tiks virzīts Valdis Zatlers, pēc konsultācijām paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Iesniegumu Saeimai par Zatlera izvirzīšanu Saeimas priekšsēdētāja amatam parakstījuši Valdis Dombrovskis, Dzintars Zaķis, Inese Lībiņa-Egner, Klāvs Olšteins un Einārs Cilinskis. 

Kā ziņots, seši ZRP biedri svētdien izplatīja paziņojumu par izstāšanos no ZRP, taču pauda atbalstu V.Dombrovska valdībai. No ZRP izstājās 11.Saeimā ievēlētie Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs, ņemot vērā "nedemokrātisko lēmumu pieņemšanu un savstarpējo neuzticēšanos".

V.Dombrovskis intervijā Latvijas Televīzijai norādīja, ka ZRP apņēmusies līdz trešdienai vienoties ar sešiem ZRP frakciju atstājušajiem deputātiem vienoties par viņu iesaisti koalīcijā. Viņš uzsvēra - ja vienošanās netiks panākta, viņš nāks klajā ar savu piedāvājumu, "kuru Zatlera Reformu partija respektēs".  

Šobrīd ir atsākusies 11.Saeimas pirmā sēde, kurā sāksies Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanas. V.Zatlers būs vienīgais pretendents uz šo amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas