Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Koķe: lūdzu ĀM diplomātisko palīdzību jautājumā par Daugavpils skolu eseju konkursu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ēriks
Ē
"Latvijas izglītības sistēmai jābūt tik piepildītai, lai neradītu iespēju kādam tajā vēl "iespraukties ar savām ideoloģiskajām interesēm". " Pateicoties tam, ka mūsu izglītības sistēmā iejaucas citu valstu ārlietu dienests, obligātai prasībai, ka darbam jābūt iesniegtam Krievu valodā (ja vien darbs nav Krievu valodas programmas daļa), situācija tiešām divdomīga, bet tikpat mani satrauc Koķes vēlēšanās iepotēt jauniešiem savu "vienīgo" patiesību! Vairāk par jebkuriem "faktiem", ceru ka izglītības sistēma maniem bērniem centišies iemācīt domāt pašiem, kritiski izvērtēt jebkuru citu piedāvātu ideju, pieņemt savu lēmumu un, lai kāds tas būtu, cienīt un izprast cita viedokli. Ja tā, tad kars kam ir savas "ideoloģiskās intereses" varēs viņiem uzmākties, cik grib, viņas neuzķersies! Bezsmadzeņu būtnes kas spēj atgremot mācību grāmatu sastādītāju pasniegto, bet nespēj neko izanalizēt vai izdomāt pašas, mums vajadzīgs vismazāk. Ņemot to vērā, jācer, ka konkursa darbi tiks vērtēti pēc tā paša principa. Ka jaunietis kas, ar faktiem, parādīs, ka padomju spēku līdzdalība uzvarai pār nācistu spēkiem bija ne tikai viena ļaunuma beigas, bet arī otra ļaunuma turpinājums, nopelnīs tikpat augstu atzīmi kā tas, kas (arī argumentēti) paudīs vēstniecībai tīkamāku faktu izklāstu.
ak dies
a
"Ar pieeju krievi-okupanti un latvieši - fašisti nekur tālu nenonāksim." Krievi IR okupanti, bet tā viena latviešu leģionāru vienība oficiāli ir atzīta par SS neietilpstošu un SS ideoloģiju nepārstāvošu. Kā okupantiem vai kolaboracionistiem vispār ienāk prātā joprojām stāvēt uz mūsu zemes un latviešus saukt par fašistiem, nav īsti skaidrs.
ieva
i
Stode, Plaude un parējās infantilās kretīnenes ,lai vācas prom no Latvijas ,ja negodā mūsu valsti un plāta muti par lietam ,ko neapjēdz un nefiltrē....
????
?
Krievija piedavaja, Duksinska ar Strodi palekdamaas atbalsta
Sirmais
S
Ieskataties labi,tā taču ir krievene pēc skata ,pēc vārda ,pec domāšanas veida. Nebrīnaties kāpēc Latvijā nemāca Tēvzemi mīlēt,toties pūķīna vēsturi gan māca un mācīs. Varbūt ,ka mūsu vldība varētu iesniegt Krievijas valdībai notu ar prasību nejaukties mūsu izglītības sistēmā t.i. mūsu iekšējās lietās Koķei jāaiziet,bez domāšanas!
Andris
A
Liekās ,kāds ir koķei pateicis priekšā --tā nedrīkst Manā skatījumā IZM,lobē kremlim .Nesaprotu un nesapratīšu ,kādēl Latvijā ,latviešu skolās māca krievu valodu.Lūdzu paskaidrojiet ,ja ziniett.
A. Š.
A
Jāpatriec ir gan Dukšinska, gan Strode. ES un NATO dalībvalstī atbildīgus amatus nedrīkst ieņemt cilvēki kuri īsteno Krievijas politiku.
????
?
Vai ta Duksinska nav Saemas deputata no LPP/LC Duksinska radiniece?
krievizacija
k
Jāzin "Otra vesture"? Pirmā vesture - Krievija Latviju otro reizi okupēja. Un Koķes otrā vesture - Krievija Latviju otro reizi (pirmā - 1940.g.) atbrīvoja. Tātad Daugavpils skolniekiem jāzin, ka Krievija ir mate-atbrīvotāja. Malacis Šlesers!
Pisais
P
Ja tā tiešām ir taisnība, ka šāds eseju konkurss risinās VISĀS Latvijas skolās ar krievu mācību valodu, kā to iepostējis "Miks", tad tiešām - kāpēc brēka tikai par D-pili..? Un kaut kas ar amatpersonu hierarhiju un amatu juridisko pakļautību LV jau no sākta gala nav kārtībā. Un vēl - "Kā piektdien vēsta Latvijas Avīze, ideja par konkursu radusies, jo šogad Krievijā plaši atzīmēs 65.gadienu kopš Otrā pasaules kara beigām." Vai nevarētu pecizēt, KAM radusies tā ideja - suverēnā valstī, kas pati - kā valsts, II Pasaules karā nepiedalījās, bet ārēju apstākļu dēļ tas notika tās teritorijā, būtu jāatzīmē citas valsts svinības...?
sasutusais
s
Koke atziistas pilniigaa un galiigaa nevariibaa, neticu, ka ar tik kliedzosi nekompetentu izgliitiibas paarvaldes vadiitaaju kaada ir Olga Duksinska Daugavpilii nevar tikt galaa, jo, redz, vinju aizstaav Strode. Pirmkaart, IZM pasvaldiibas izvirziito kandidaatu saskanjo vai NESASKANJO. Otrkaart, nepieljaujami arii pasas pasvaldiibas liimenii veidot veselu regionu naidiigu valstij, te ir jaaiesaistaas jau citaam kompetenceem un, peec iespeejas, aatraak
lapsa
l
Kapec Daugavpils skoleniem jaraksta esejas tikai par krievu armijas karotajiem ? Kapec netiek rikots eseju konkurs ari par vacu armijas karotajiem ?
nards
n
Šlesers uzskata ka ir vēl "otra vēsture". Viņš pats jau ir vēsture...
Lopu vagonu vaidi
L
Vardarbibas sludinashana ir noziegums,Ja par sarkanarmieshu agresoru slavinashanu LV teritorija veljoprojam nav ierosinatas lietas,tad tadam jabut. 9. maija,kad sekojot informacijai masu medijos, pastav aizdomas,ka bars extremistu savaksies un slavinas asinainos agresorus-sarkanarmieshus,kas iekarodami Eiropas tautas un atnesa tam 20. gs asinainako rezhimu pasaule-komunistu teroru.
tiešām?
t
Nepatīk gan. Jūsu propaganda patīk tikai jums pašiem, biedri. Par 19. gadsimtu pārāk stulbi melots, bet vienas 20. gadsimta diktatūras propagandas ministrs teica, ka melot vajag stulbi, nekaunīgi un skaļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas