Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Koķe: neizprotu un neatbalstu studentu protesta akcijas

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) neizprot un neatbalsta studentu rīkoto protesta akciju šodien pie astoņām Latvijas augstskolām Rīgā un reģionos. Tajās paredzēts vizuālā veidā atspoguļot to, kas notiks ar studentiem, ja augstākajai izglītībai samazinās budžetu par papildus 30% - 40%.

Akcijas ietvaros studējošo pašpārvaldes un to biedri pulcēsies pie augstskolu ieejām, kur tiks cepti kartupeļi. Akcijas mērķis ir sniegt vizuālu priekšstatu par sociāli neaizsargāta studenta turpmāko dzīvi - naktsmājas augstskolā un kartupeļiem brokastīs, pusdienās un vakariņās, _Dienu _informēja Latvijas Studentu apvienības pārstāve Anete Enikova.

Akcijas iniciatori ir Latvijas Universitātes Studentu padome un Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments, kas šai idejai aicināja pievienoties arī reģionālo augstskolu pašpārvaldes. Kopumā šajā akcijā piedalīsies astoņas Latvijas augstskolas Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā - Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte, Vidzemes augstskola, Ventspils augstskola.

Studentu demonstrācijas pie lielākajām Rīgas augstskolām un augstskolām reģionos ir sākotnējs vēstījums 5. maija studentu vienotības gājienam, kas paudīs studentu attieksmi pret finansējuma samazinājumu augstākajai izglītībai. Latvijas Studentu apvienība atbalsta šo Studējošo pašpārvalžu iniciatīvu.

T. Koķe norāda, ka šorīt aicinājusi studentus uz sarunu, taču saņēmusi atteikumu. "Atšķirībā no citām reizēm, nedz protesta akciju rīkotāji, nedz LSA šajā brīdī nav vērsušies ministrijā, lai saņemtu informāciju no pirmavotiem, kā arī – lai tieši un nepastarpināti pārrunātu jauniešus interesējošos jautājumus," teic T. Koķe. Viņa uzsver, ka vienmēr darījusi visu, lai budžeta samazinājuma apstākļos studenti būtu tie, kas ciestu vismazāk. Piemēram, viņa konsekventi rosinājusi augstskolu rektorus, mazinot savu iestāžu budžetu izdevumus, rīkoties tā, lai maksimāli neietekmētu sociālo atbalstu un stipendijas studentiem, bet vairāk uzmanības pievērstu administratīvo tēriņu mazināšanai un līdzīgām pozīcijām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas