Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Koķe: neizprotu un neatbalstu studentu protesta akcijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Stjudents
S
Izglītība vārdos mums ir prioritāte, ES mums dod (nevis aizdod, bet dod) naudu izglītības sistēmas attīstībai, bet mūsu gudrās glavas visu salaiž grīstē. Un nabaga studenti, kas ir no laukiem un kas patiešām mācās, tikai piestrādā, ja nogriež budžeta vietas viņi vairs nespēs samaksāt par stdijām. Ja atstās, tad maksas studenti dotēs budžetniekus. Tā ir cūcība! Nekas, nāks protestu diena...
van der Milts
v
Kā tad tā draugs mācījies Vācijā un neuzzināji, ka ar tiem 90 EUR bija dalības maksa, kas sedza tikai niecīgu daļu no studiju izmaksām, jo pārējās studiju izmaksas sedz valsts!
ella » cita anna
e
Nu te nu nav runa par to kontingentu, kas jau pēc vidusskolas izvēlas studēt maksas augstoskolās.. Nedomāju, ka šie tad ir tie īsti kartupeļu ēdāji! Te jau ir runa par tiem, kas studē valsts augstskolās!
Labvēlis
L
Studenti - malači ! Ja agrāk ministre no saviem augstumiem negribēja tikties ar studentiem, tad tagad studentiem vajag parādīt ka arī viņi var negribēt.
O`Nīls
O
Nepamet mani sajūta, ka valdošie ķēmi, NAV nekā sapratuši - cik tālu ir novesta sabiedrība...
O`Nīls
O
Ak tad nesaproti ? Kāpēc kad es studēju Vācijā, semestrī man bija jāmaksā tikai 90 EUR ? Kā tad tā ? Un Studiju lvalitāti NEVAR salīdzināt ar šo Banāniju!!!!! Tiesa, pirms 2 gadi Vācija ieviesa studiju maksu- 700 EUR semestrī, kā tur gāja vaļā, par dārgu tas bija, ar visām vācu algām par dārgu.... UN ATCĒLA, jo bija pretrunā ar valsts satversmi :) Un kas ir te? LU prasa LS 2000 par gadu!!! PAR GADU !!!!! MURGS! Kauns ! Absurds !
drakons
d
Koķei vajadzētu saprast, ka minstrija reāli nekontrolē augstskolas un līdz ar to nav arī nekādas augstākās izglītības politikas valstī.
cita anna ellai
c
Zini, simboliski izsakoties, laikam tiešām vajag mērot ceļu no Rīgas līdz Tērbatai kājām, lai kaut ko sāktu saprast dzīvē. Ja 20 gadu vecumā no mammas katla pasmeļ zupu, bet no tēva maka nopērk Louis Vuitton somiņu (realitāte Rīgas ielās!), tad, diemžēl, nevar cerēt, ka saviem spēkiem kaut ko kādreiz sasniegs vai vismaz nostāsies uz kājām bāzes līmenī. Tāpēc, ka nav nekāda dzinuļa. Viss tāpat par velti iekrīt rokās.
Aina
A
Par vēlu ir studentiem protestēt un bārstīties ar vispārējām frāzēm. Jau agrāk vajadzēja sākt protestēt pret to, ka valstī 5 gadu laikā trīskāršojas miljonāru skaits. Starp citu tie sameklējami noteikti ir arī jūsu augstskolās. Valstī, kurā netiek attīstīta ražošana, bet tikai notiek nepārdomāta kādas ražotnes vienkārša slēgšana. Cik ilgi varēja attīstīties valsts, kura bija vienkārši naudas maiņas un sadales punkts????? Vei Jūs cienījamie studenti, mācoties gan mūsu bezjēdzīgi daudzajās augstskolu programmās, gan ārzemju augstskolās, īpaši ekonomikas augstskolās, neaidomājāties, kā tas var notik? Par vēlu ir jūsu protesti. aavalsts kase ir tukša. Dzīvot uz parāda - vai jūs to gribat?
ella » cita anna 09:56
e
tas taču ir briesmīgi! es arī esmu 30-gadniece ar labu darbu, tomēr negribētu uzskatīt, ka cepti kartupeļi, humpalu drēbes un kas tur vēl, ir norma! Vai tad mēs te runājam par 19.gs. , kad gaišie prāti devās ar kājām no Rīgas uz Tērbatu un atpakaļ..un mira no diloņa?! Lūdzu, 21.gs. ļaujiet cilvēkiem studēt - tas nozīmē mācīties, iegūt diplomu, pieredzi un dabūt labu darbu, lai pelnītu naudu gan savai ģimenei, gan valstij! Un es te nerunāju par utopiju.. un nerunāju arī par izglītības kvalitāti.. un droši vien arī ne par rektoru algām.. bet par studentiju kā tādu! Kad es sāku studēt BA, man bija stipendija 8 lati, par kopmītnēm bija jāmaksā 15 lati..MA jau studēju bez stipendijas, jo tos 80 latus varēja dabūt tikai 2 cilvēki kursā, lai gan atbilstība kritērijiem, vismaz starp maniem kursa biedriem, bija kādiem 80%.. Tas liecina par valsts attieksmi pret studentiem.. Nožēlojami! Tieši tāpēc atbalstu visus studentus šajā akcijā! Vairāk tādas! Un Koķes kundze lai priecājas, ka pagaidām studenti pie savas Alma Mater cep tikai kartupeļus.. Tīri teorētiski varētu būt arī trakāk! Vivat et Respublica! ;)
labais
l
Piekrītu Žukam, tas pats attiecas uz pasniedzējiem. Savukārt Koķes kundzes problēma ir totāla pašapmierinātība. Tādi cilvēki NAV SPĒJĪGI sevi pilnveidot ( viņi jau tā ir pilni...). Krievien ir labs teiciens "naglostj - taroje ščastje!!!" Tas tagad ir tOPĀ vismaz pēdējos 10 gadus.
Jany
J
Kas notiek ar augstako izglitibu Latvijaa? Kur mes vispar ejam?? Seit jau ar sarunam neko vairs nepanakt. Latvijas Studentu apvieniba - protestejiet cik jaudas! Es ar jums.
mur
m
Kur tāds naids rodas, laikam kāds nodarījis gauži tagad vai 'tais laikos'... Kaukā neredzu no tās 'kopējās studentu masas' tos pieminētos neliešus - ir jau, bet ne tādā skaitā un kolorītā! Pašlaik izskatās, ka cita anna ilgi gulējusi un nupat pamodusies ar āaarpraatīgu paliekošu aizvainojumu :(
Karamba
K
Vakardienas KNL labi varēja redzēt, ka vadoņiem tā aizvien nepielec, ka daudzas sabūvētās sistēmas, tai skaitā, izglītībā, ir vienkārši jālikvidē un jābūvē no jauna.Kāpēc mūsu izmēra eu valstīs var iegūt bezmaksas augstāko izglītību ,kamēr mums viss nesās uz aizvien dārgāk un dārgāk? Vai igauņos visa pietiek veselības aprūpei? Tāpēc, ka skolu,institūtu,slimnīcu ir vismaz 3-4 x vairāk kā vajadzīgs, un visu šo debīlo,sadrumstaloto saimniecību kūrē ( ražo bejēgas papīrus,inspicē, maisās pa kājām ) ierēdņu varza - Eiropas čempiņi skaita un nodokļu naudas notrallināšanas ziņā.
cipa
c
Nez par kādām stipendijām iet runa? Ja par to vienīgo uz visu kursu, tad jālieto vienskaitlis...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas