Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kolēģi Voinu raksturo kā profesionāli ar lielo burtu

Pēc valdības sēdes V.Voins atzina, ka viena no galvenajām viņa prioritātēm būs saglabāt VP iespējas veikt visas tai paredzētās funkcijas — nodrošināt kārtību, cīnīties pret noziedzību un citas. Līdzšinējo VP darbību viņš vērtēja kā stabilu.
"Ja spēsim iziet cauri visiem šiem pārbaudījumiem tādā pašā sastāvā, kā sākām šo gadu, bez zaudējumiem, policijas spēja reaģēt un izmeklēt noziegumus būs augsta un kvalitatīva, ja mūsu gada rādītāji būs pozitīvi, tad mēs būsim panākuši savu: motivējuši cilvēkus," šādu mērķi sev izvirzījis jaunais Valsts policijas (VP) priekšnieks ģenerālis Valdis Voins. Otrdien, ministriem aplaudējot, valdība apstiprināja iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) iecerētās izmaiņas iekšlietu struktūru vadībā, kā rezultātā VP Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks V.Voins tika paaugstināts amatā. Savukārt iepriekšējais VP šefs Aldis Lieljuksis kļuva par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru pensijā aizgājušā Aivara Straumes vietā.

Profesionālis — šo vārdu kā pirmo min visi, kam Diena lūdz raksturot V.Voinu. "Ar lielo burtu," piebilst VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks Andris Dzenis par savu bijušo vietnieku (2003—2008), RRP kārtības policijas šefu. Visticamāk, drīz abi būs mainītās lomās, jo ceturtdien varētu tikt apstiprināti V.?Voina vietnieki. A.Dzenis ir ticamākais kandidāts uz kārtības policijas vadītāja amatu, viņa vietā varētu nonākt Rīgas kriminālpolicijas šefs Ints Ķuzis, bet kriminālpoliciju Daiļa Lūka vietā turpmāk visdrīzāk vadīs ekonomikas policijas šefs Rauls Kviesītis. "Viņi visi ir kandidātu lokā," atzina V.Voins. Perfekti pārzina sistēmu, komandas cilvēks, atvērts sadarbībai, pēc dabas ļoti savaldīgs un sakarīgs, par V.?Voinu saka cilvēki, kas ar viņu strādājuši kopā. Atzinīgi par VP galvu izsakās arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs, kuram ar V.Voinu bieži bija jāsadarbojas komisijā, kas izskata pieteikumus masu pasākumu rīkošanai: "Ļoti veiksmīgi sevi Voina kungs pierādīja NATO samita laikā 2006.gadā."

L.Mūrniece no V.Voina, pirmām kārtām, sagaida atbalstu viņas uzstādījumam, ka nauda tiek taupīta, novēršot administratīvo funkciju dublēšanos, nevis samazinot algas. Šis darbs jāpaveic līdz 3.aprīlim, bet pēc tam ministre sagaida VP ilgtermiņa attīstību, "jo līdz šim kaut kas tika darīts, pielikts vai atņemts bez izvērtēšanas".

V.Voins savus neatliekamos darbus sarindo līdzīgi: iekšēji jāatrod līdzekļi, ko var ietaupīt, neiespaidojot VP darbību, un tad jāizstrādā vīzija tam, uz kurieni policija virzīsies. Šā darba gaitā V.Voins ir apņēmies ņemt vērā pirms diviem gadiem veiktā VP funkcionālā audita rezultātus, kur kā galvenās VP problēmas saukti neapmierinātie darbinieki, lielais netiešo funkciju apjoms, sadrumstalotā struktūra un pārlieku lielais priekšnieku skaits. Arī L.Mūrniece norāda, ka par auditu beidzot jāizdara secinājumi. Kā rakstīja Diena, A.Lieljuksis auditu uzskatīja par neobjektīvu.

"Galvenais, ko gaidām no jaunā priekšnieka — lai ir sociālais dialogs, lai nopietni lēmumi netiek pieņemti bez arodbiedrības līdzdalības," uzsver Apvienotās policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna. V.Voins dialogu sola ar abām arodbiedrībām, ar tām tikšot rīkotas arī regulāras tikšanās.

VP šefs atbalsta arī iekšlietu ministres kopā ar arodbiedrībām apspriesto ideju maijā rīkot Vislatvijas policijas konferenci. "Pozitīvi vērtēju katru konferenci, ja tā ir pietiekami gatavota un pietiekami skaidri tiek izteikti viedokļi," uzskata V.Voins. Viņš nenoliedz, ka taisnība varētu būt tiem ierindas policistiem, kas apgalvo: policijas vadība, pulkveži un ģenerāļi, nezina, kas patiesībā notiek "uz zemes". VP šefs nesen ar savu priekšgājēju A.Lieljuksi apbraukājis vairākas rajonu pārvaldes: "Ir ļoti vērtīgi parunāt, piemēram, ar cilvēkiem dežūrdaļās, uzklausīt viņu domas par darba organizāciju."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas