"Tuvākajā laikā savu ražošanu esam ieplānojuši vēl tālāk pārkārtot. Gribam eksportēt nevis gaļu, bet gan gatavus gaļas izstrādājumus un pusfabrikātus. Uzņēmums naudas izteiksmē iegūs, un tas nozīmē, ka iegūs arī lopu piegādātāji," uzņēmuma plānus atklāj SIA "Viesuļi" valdes priekšsēdētājs Normunds Teicāns.
Pašlaik dāņu saimnieki, kas Latvijā audzē gaļas liellopus, lūdz tos nokaut saskaņā ar reliģisko kopienu tradīcijām, pēc tam liemeņus sūta uz Dāniju, kur pirms pārtikas produktu ražošanas gaļu īpašās telpās noteiktā temperatūras režīmā noteiktu dienu skaitu gatavina. Dāņi vēlas, lai "Viesuļos" būtu šāda dzesētavas kamera un gatavināšana notiktu tepat uz vietas, tad uz Dāniju varētu sūtīt nevis liemeņus, bet jau sadalītu un atkaulotu gaļu.
Pārbūvēta arī kaušanas vieta. Uz to bullis mierīgi atnāk pa šauru eju. Priekšā kaut kas līdzīgs barības galdam, kur lielais dzīvnieks pats ieliek galvu. Tajā brīdī galva tiek fiksēta un kāvējs ar īpašu šim nolūkam piemērotu nazi, kas ir garš un ļoti ass, ātri pārgriež kaklu, jugulārās vēnas un miega artērijas.
Kaut drīkst tikai islāmticīgi cilvēki, kas apguvuši lopu kāvēju apmācības programmu, kursu "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" un atbilstošas lūgsnas. Viens no kāvējiem "Viesuļos" ir musulmanis no Ēģiptes Meri Ahmeds Mohameds Abdelsatavs. Viņam ir augstākā izglītība, runā latviski un zina arī vairākas citas Eiropas valodas. Pēc profesijas viņš ir skolotājs, apprecējies ar latvieti, izturējis mūsu valsts valodas prasmes zemākā līmeņa prasību.