Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kots: LTV katrs no darbiniekiem ir ļoti svarīgs

Latvijas televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots neatklāj, vai un kādas vakances piedāvās bijušajam Latvijas televīzijas Ziņu dienesta vadītājam un žurnālistam Gundaram Rēderam, vien uzsver, ka "katrs no darbiniekiem ir ļoti svarīgs". Viņš saka, ka sarunas par turpmāko darbu televīzijā tiek risinātas ar "daudziem darbiniekiem".

Diena jau rakstīja, ka pēc Briseles korespondenta punkta slēgšanas, G.Rēderam ziņu programmā Panorāma vieta vairs nav atradusies. G.Rēders var turpināt strādāt televīzijā, bet ne Ziņu dienestā, jo vakances man nav, sacījis līdzšinējais Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis. Formāli G.Rēders gan nav atlaists, jo televīzijas personāla daļai viņam jāpiedāvā vakance. G.Rēders norādīja, ka tā var būt jebkāda LTV darbinieka vieta — pat apkopēja, bet bijušais ZD vadītājs izskatīšot visas iespējas.

E.Kots Dienu informēja, ka šobrīd tiek risināts jautājums par turpmāko darbu televīzijā ar daudziem darbiniekiem un viņš nevēlas viņu vidū kādu izcelt īpaši. “Latvijas Televīzijai katrs no darbiniekiem ir ļoti svarīgs, īpaši tie, kas ilgu laiku ir strādājuši LTV. Tāpēc šajā krīzes situācijā mēs nevēlētos izcelt vienu darbinieku pāri citiem un primāri risināt šo jautājumu pa tiešo ar darbiniekiem nevis ar citu masu mediju starpniecību,” saka E.Kots. Līdz ar to no E.Kota atbildes nekļūst skaidrāks, vai G.Rēders, kurš televīzijā jau strādā kopš 1995.gada, ieņemot dažādus amatus, tostarp vadījis Ziņu dienestu un izpildījis LTV ģenerāldirektora pienākumus, turpinās darbu nacionālajā televīzijā. Sīkākus komentārus E.Kots nesniedz, bet norāda, ka LTV personāla daļas uzdevums ir piedāvāt darbu visiem esošajiem LTV darbiniekiem, atbilstoši katra spējām zināšanām un pieredzei. Runa esot par LTV darbiniekiem, kas iesaistīti to projektu veidošanā kurus LTV būs spiesta pārtraukt 2009.gadā.

LTV 2009.gadā par 25% samazinās LTV1 un LTV7 programmu veidošanas tiešās izmaksas un pārtrauks vairākus projektus - Eirovīzijas dziesmu konkursu, seriālu Neprāta cena, LTV īpašo korespondentu darbu Maskavā un Briselē, LTV7 ziņu raidījumu krievu valodā Strana LV.

Latvijas televīzijas vadība arī norāda, ka budžeta samazinājuma vārdā nāksies pārtraukt atspoguļot arī valstiski svarīgus kultūrnozīmīgus notikumus - piemēram, tautas deju festivālu Sudmaliņas, Latvijas Nacionālā teātra un Latvijas Nacionālās operas 90. jubilejas svinības. Tiks pārtraukta arī Latvijas teātru un koncertu ierakstīšana un pārraidīšana. Būšot apdraudēta arī 2010. gada Skolēnu dziesmu un deju svētku atspoguļošana, Olimpisko spēļu un pasaules un Eiropas futbola spēļu licenču iegāde.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas