Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Krievija iesniegusi Latvijai arī Kārļa Ulmaņa represēto lietu informatīvo izziņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
un
u
Ja tā ir Krievijas valdības nostāja, ko izsaka Okupants, tad tas ir nožēlojami. Ja nē, tad Okupants ir kā noziedznieks jāizdod Krievijai, lai tur tiesā par Krievijas valsts ķengāšanu.
un
u
Kāpēc tavi pareizie statūti jātur slepeni? Uz Latviju tos atvedi, un mazbērniem ir tiesības uzzināt vectēvu likteni. Ja nedod, tas nozīmē, ka Okupants ir pārdevis dvēseli velnam ellē. Protams, tas velns vispirms krievu tautu slepkavoja. Kad asiņu garša iepatikās, izmēģināja pie citām tautām. Neaizrijies, fraijer, ar asinīm!
un
u
"jūs" - "mēs", "naši" - "vaši" Kas tie taādi "mēs", vai Višinska mazdēli, kuri uz Latviju savus pareizos statūtus atveda? Protams, pareizos, jo "naši" taču! Tikai kāpēc tādi apreizi statūti jātur slepeni? Tāpēc, ka slepkavam Okupantam bail no taisnības. Dēlam slēpj tēva likteni. Guntim Ulmanim slēpj tēva Eduarda likteni.
okupants
o
Laiksnejaukt PSRS ar Krieviju.Krievija tev neko nav parada,un PSRS laika dokumentus var atdot,ja grib,ja negrib,var ari neatdot.Tas vairak atkarigs no jums pasiem.Ja turpinasiet tada pasa gara liet samazgas uz Krieviju,vini vispar var partraukt jebkurus kontaktus.Krievijas likumus par arhiviem ari Jums naksies ieverot,,ta ka"so svoim ustavom v cuzoi monastir ne lez".Ta ka jusvariet tikai palugt Krieviju,lai vini dod informaciju jums no saviem arhiviem.
donis
d
Tas tacu ir vajprats, Krievija okupeja Latviajs valsti, slepkavoja,iznicinaja Latvijas pilsonus un ve tagad negrib atdot Latviajs noslepkavoto pilsonu dokumentaros pieradijumus.
kopija
k
cik naivam civēkam ir jābūt, lai noticētu ka viņi iedos visu.... citas lietas pateiks ka nav, arhivos....istos dokumetus paslēps a papirus kas jau noteikti, bija sataisiti tanī laika, ja kas mēs vēlāk dosim šos...kur nekas nav sīki aprakstīts vai ari vispār nav... cilvēki ir naivi.... viņi jau var iedod dokumentus kur godīgais ir bijis nodevējs, bet īstenība tā nav bijis... jaunie šmurguļi lasis to makalaturu, un tiešām padomas....kā tā ir bijusi patiesība... labais būs uztaisīts par nodevēju... lielāko ties to cilvēku nav, kas ir redzējuši vai zina patiesību, reti kurš no viņiem vēl dzīvs, tad patiesība arī...tu-tu....no viņiem jau japrasa kas tur bija neviss no krievijas... dokumenti, no krievijas, jā, ja, tur nu būs viss ka uzdelnas...visa patiesiba... varbut kads no viniem vēl mūsu valdībā ir.....vini taču nedos to...lai visi atklātu to.. tik bieži dzirdu oranžie politiķi...intresani es tā lidz šim neēsmu izpratis ko tas līdz galam nozīmē "oranžie politiķi"...tikai nojaušu laikam kas tanī laika bija, tie sliektie puikas un meitenes...un tagad sēž valdībā... kāds varētu izkaidrot ko nozīmē "oranžie politiķi"...................
Arnis
A
Viens ir skaidrs- Latvija savu "Es" ir zaudējusi.....bet,ko darīt mums-latviešiem ? kuri runā latviski.....politiķi,kaut ko mēģina glābt-ne jau Latvijas,gadu gadiem, "spodrināto" tēlu.....Latvija exsportā ir švaka,tam tā kā vajadzētu piekrist...varianti: esam Valsts,kura ir starp Rietumiem un Austrumiem.....būtu laiks to izmanto,t bez Latvijas birokrātiskā aparāta....mūsu tautai(vēlēšanās) vajadzētu piekrist tikai tādai politiskai organizācijai,kuras programmā ir vīzija,kā Latvija var gūt peļņu kā TRANZĪTA VALSTS(dzelzceļš,lidosta,ostas,prāmji,kravu pārvadājumi,u.t.t.) !!!! Latvijai ,taču,ir tik izdevīgs ģeogrāfiskais stāvoklis !!!! P.S. Ir redzams ,ka Šlesera kungs jau "cenšas"...ir tikai viens jautājums - kāpēc te neiejaucas valsts kā tāda ?? Un arī cienītais Prezidents .....vai tomēr izglītība un stāja neļauj......
Achernar Wendener
A
Pašreizējais Rašas polītiskais režīms ir masu slepkavu Staļina - Kahanoviča - Molotova (Skrjabina) - Vorošīlova un daudzu citu "darba" turpinājums, nevis noliegums: praktiski vienpartijas polītiskā sistēma, terors, agresija un šantāža pret kaimiņu valstīm, rasisms, oponentu slepkavošana (Ļitviņenko, Poļitkovska). Kamēr nebūs notikusi reāla destaļinizācija (tuvākajos 3-5 gados tā var nesākties; pēc Rašas sabrukuma situācija noteikti uzlabosies), dokumentus par krievu noziegumiem gaidīt ir par agru. Neko būtiski jaunu neuzzināja nedz Vallenberga piederīgie, nedz Katiņā noslepkavoto piederīgie. Šobrīd Latvijas pētniekiem ir mierīgi jāgaida, jāmeklē sabiedrotie, jāskaidro sava pozīcija un jāpēta vēsture tais virzienos, kur tas ir iespējams.
un
u
Šoreiz Čeloveks saka taisnību. Kas tas par "nevainīgu" vārdu - represētais?
un
u
Es to par Eduardu Ulmani zināju vēl tad, kad Guntis Ulmanis bija prezidents, aizrakstīju vēstuli uz pili. Atbildēja Rita Aksenoka: "Prezidents ar šādiem jautājumiem nenodarbojas." Nekad vairs nemēģināju ar Gunti Ulmani sazināties. Kad Guntis Ulmanis vēl bija prezidents, saņemot no Černomirdina Kārļa Ulmaņa fotogrāfijas, publiskā uzrunā solīja, ka aizbrauks uz Vjatlagu, kad būs eksprezidents. Pagājuši 10 gadi. Nav bijis tur. Kādi zemūdens akmeņi aizkavēja? Varbūt, Rita Aksenoka neieteica braukt? Es šodien šwit, Dienas portālā, uzrakstīju atklātu vēstuli Guntim Ulmanim, ceru, kāds no lasītājiem pateiks viņam par tēvu.
Enze.
E
Ko tu muldi!
un
u
Nevainīgs vārds. Bet vainīgs ir represēts bērns. Izsūtīts 2 gadus vecs, atgriezies 7 gadus vecs 1946.gadā, bet 1951.gadā 12 gadu vecumā arestēts un aizsūtīts pa cietuma etapiem atpakaļ. Skaitās "nevainīgi" represēts. Vainīgo nav. Viņa badā mirušā tēva "personīgo lietu" Krievija nedod izlasīt arī šodien,lai bērns neuzzinātu par tēva pēdējām dzīves dienām pilnīgi nekā.
mnja
m
Tāpēc, ka Padomijas laikos tika ieviests termins "nacisma upuri" attiecībā uz tiem, kurus represēja nacionālsociālisti. Bet pēc Staļina kulta beigām , kad Staļina upurus reabilitēja, ieviesa nosaukumu "represētie" attiecinot to pret internacionālsociālistu upuriem, vai arī tu patiešām domāji, ka tajos laikos varētu ieviest terminu "internacisma upuri"?
un
u
Aizej vēlreiz pie Johansona un uzprasi, lai pasaka visu taisnību.
un
u
Pēc dokumentiem noaktētie skaitījās atbrīvoti, lietās nerakstīja, ka sekoja nometinājums. Guntis Ulmanis atmiņu grāmatā raksta, ka aizgājis pie Johansona un vaicājis, kad miris tēvs. Johansons atbildējis - miris Vjatlagā 1942.gadā. Kāpēc Johansons nepateica, ka Eduards Ulmanis "atbrīvots" 1943.gada 8.februārī? Jā, tikai, spriežot pēc uzskaites kartītes, 4 mēnešus turēts 6. pārsūtīšanas nometnē, kur neviena latvieša vairs nesatika. Vai nebija jau miris un dokumentus par "atbrīvošanu" vienkārši viltoja? Lūk kas jānoskaidro. Jo citādi - kāpēc Johansons minēja 1942.gadu par miršanas gadu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas