Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kristieši visā pasaulē atzīmē Pirmos Ziemassvētkus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
NAV VIENALGA
N
un... sanaaca atpestiit... jeb esam veel lielaakaa apzinjas degradaacijas bedree?! katra gariigaa izsaugsme saakas ar sava praata sakaartoshanu! mesijas naak un iet, tachu galvenais ir saprast savu lomu shajaa dieva-dabas-visuma sisteemaa!
Sveiciens Kristus
S
Vispirms svētīgus Jēzus Kristus piedzimšanas svētkus! Pateikšu tev un citiem ,kas lasīs,lai jūs zinātu,ka Jēzus dzimšanas dienas datums nekur Bībelē nav konkrēti nosaukts,bet ir aprakstīts šis Dieva Dēla piedzimšanas fakts un vieta ,un tā laika zīmes,kuras norāda,ka pasaulei ir piedzimis Pestītājs,kas atpestīs cilvēci no grēkiem,no garīgās ,mūžīgās nāves,no un velna varas un viņa spēkiem un elles, caur šo Dieva un cilvēka Dēlu Jēzu Kristu.Dievs ir mīlestība ,un Viņa neizmērojamā žēlastība , laipnība un mīlestība uz Dieva radību -cilvēkiem ,Dievu pamudināja glābt cilvēkus,kuri katrs viens ir radīts pēc Dieva tēla un līdzības.Cilvēks ir radīts kā visas radības kronis. Dievs pašos pirmsākumos kad viņš radīja pirmos cilvēkus virs zemes Adamu un Ievu, Dievs iedeva tiem varu, svētīja tos,un lika pārvaldīt zemi,un pakļaut dzīvo radību sev ,un par to rūpēties. Dievs lika tiem augļoties un vairoties,un piepildīt zemi ar cilvēkiem . Adamam un Ievai ,kuriem Dievs uzticēja šo Dieva doto varu pārvaldīt zemi,to varu šie cilvēki ,nepaklausības un grēkā krišanas brīdī atdeva velnam,kurš ar viltu pievīla Ievu ,kārdinādams ēst augļus no laba un ļauna atdzīšanas koka,kura augļus Dievs bija aizliedzis ēst.So pirmo cilvēku nepaklausība Dievam, ieveda grēkā visu tupmāk radīto cilvēci līdz mūsu dienām.Grēks atdalīja cilvēkus no Dieva,kurš ir svēts,bet paldies Dievam ,ka Viņam bija plāns ,kā izglābt cilvēci no velna un viņa iznīcinošās varas,sūtot pasaulē Savu vienpiedzimušo Dēlu Jēzu Kristu,kurš uzņēmās visas cilvēces grēkus uz sevis,un samaksāja ar savām asinīm un nāvi uz Krusta par mūsu grēkiem,un sadragāja velnam galvu.Trešā dienā Dievs Jēzu Kristu Savu Dēlu uzcēla no kapa kā cilvēku ,un paaugstināja debesīs pie Savas labās rokas godībā un slavā,kā kungu Kungu un ķēniņu Kēniņu,un Dievs Tēvs nodeva visu valdīšanu ,varu un spēku pāri visām valdībām ,varām un spēkiem kā debesīs ,virs zemes un pazemē, Sava Dēla rokās ,kurš ir patiess Dieva cilvēks, kura vara un valdīšana ir neiznīcināma.Dievs brīdina visus cilvēkus virs zemes,ka Dieva valstība tuvojas,ka tāda kāda tā ir debesīs, tā nāk virs zemes,lai visi cilvēki atgriežas no saviem grēkiem,ticot uz Jēzu Kristu,kā savu Pestītāju un Glābēju,un iegūst salīdzināšanos ar Dievu,un saņem Dieva piedošanu caur Jēzu Kristu,lai varētu ieiet Dieva valstībā,un neaizietu uz elli,kuru Dievs ir sataisījis velnam un viņa eņģeļiem,un tur nonāks ikviens kurš atteiksies no Jēzus Kristus, kā sava Glā­bēja un Kunga.Jēzus Kristus ir vienīgais ceļš caur kuru ir pieeja pie Dieva Tēva žēlastības troņa, lai saņemtu apžēlošanu,žēlastību un palīdzību īstā laikā.Esiet svētīti !
Juris
J
21, decembris , bija fantastiska enerģiju pilna diena , maģiska diena , žēl ,ka man daudzo darbu dēļ pilnība nebija lemts izbaudīt . Bet ,kas ir šodien , diezgan tukša diena , tās nepatieso svētku enerģijas pilnīgi nomāc , tāpēc ari laiks tāds nomākts , bet prieks vismaz par balto sniedziņu . Bet arī jūtu līdz arī tiem ,kas šodien baznīcās nīkuši , ko gan tie guvuši no sprediķotāju monotonās vāvuļošanas .
latviskums
l
Bet kurš tad Tev uzspiež??? Svini kā gribi ! Tikai saskati, ka abas tradīcijas ir mūsu tautai nozīmīgas! MiersTev!
Fredis
F
jeb pseidolatviskumam Nu nevajag AR VARU UZSPIEST kristietību. Ziemas Saulgriežu svinētājs ir līdzvērtīgs kristiešu ticības svinētājam.Katrs izvēlas to, kas patīk. Nevajag ar varu uzspiest savu ticību, nu lūdzu, nevajag !!! Saulgriežu svinētāji taču neiet pie kristiešiem , neko viņiem neuzspiež un negānās kā to dara kristieši, ja netic viņu dievam. Nost ar vardarbību ticības lietās !
latviskums
l
Tautas apziņā kristietība - tāda kāda tā ir patiesībā - Bībeliskā, nevardarbīgā un līdzcietīgā - ir cieši iesakņojusies! Tur neko nevar darīt! Un to tautas dziesmas labi pierāda! šo labo savienību starp folkloru un kristietību nevajag škeltnieciski un sektantiski šķirt! Tas nav izdevīgi latviešu tautai! Mūsu tautas garīgā pieredze ir gan baznīcas tradīcijās, gan folklorā: Vai, dieniņa, man' dieniņa, Tu atnāci nezinama! Nu iet mana dvēselite Jēzus Kristus rociņâ. 27591-0 Pūt, eņģeli, vara strumpi, Lai skan visa pasaulite: Nu iet mana dvēselite Jēzus Kristus rociņâ. 27611-0 Ziemas svētki, liela diena, Tie Dievami dārgi laiki: Ziemas svētkôs Jēzus dzima, Lielu dienu pakrustija. 33294-0 Lai byus Jèzus gùdynóts! Tej pyrmò volùdeņa; Pyrma Dìvu pìmineišu, Tod palaizšu volùdeņu. 34247-0 Ziemassvētki ir tālab, lai mēs samierinātos - to māca gan tautas dziesmas, gan Jēzus Kristus! Tāpēc iesaku Tev FREDI - pastudēt latviešu folkloru, latviešu dzeju un rakstniecību - tā ir cauri caurēm ar kristīgas līdzcietības un piedošanas vēsti piesātināta! Tas veldzēs sirdi - un centies Jaunajā gadā neturēt ļaunu prātu un saviem tautas brāļiem kristiešiem, kuri neko Tev slikta nav darījuši! Miers Tev!
par Ziemassvētkiem
p
?Ko nozīmē Ziemassvētki? Daudzas tautas, arī baltu ciltis, senatnē svinējušas BŪTISKO - cerību par dzīvības uzvaru pār nāvi, ko SIMBOLIZĒ gada laiku maiņa! Tātad saulgrieži ir TIKAI simbols daudz dziļākai idejai! >> idejai par dzīvības uzvaru pār nāvi, gaismas uzvaru par tumsu, labā uzvaru par ļauno! Tie ziemassvētki, ko svinam Eiropā aizsākušies senajā Romā, kad Jēzus dzimšanas dienas piemiņu sāka svinēt Ziemas saulgriežos, kuros tolaik bija populārs Saules (Sol invictus) kults (kristieši tātad ir gājuši kultūru integrācijas ceļu, sava laika tradīcijām piešķirot jaunu nozīmi). Daudz tautu saulgriežos svin pagriezienu no ziemas uz vasaru, kas simbolizē dzīvības uzvaru par nāvi. Kristietībā dzīvības uzvara pār nāvi sākas jau ar Jēzus Kristus piedzimšanu. Tātad kristietībā KULMINĒ un ĪSTENOJAS visu iepriekšējo reliģiju cerības! Jo Dievs PATS nāk pie cilvēces kā Jēzus Kristus! Bet Santa Klauss ir tas pats Svētais Nikolajs (Nikolaus), kurš bija kvēls kristietis un bīskaps Patras pilsētā un apdāvināja slepeni savus nabadzīgos draudzes locekļus - ieliekot tiem naudu kurpēs, kas stāvēja ārā pie mājokļiem! Savukārt Ziemassvētku eglīte ir: 1) Kristus simbols, kurš mirst pie krusta par cilvēkiem lai dāvātu tiem mūžīgo dzīvību. Tāpēc Ziemassvētku eglītes parasti iestiprina krustā. Zaļā egle ir arī 2) dzīvības simbols VISIEM!! 3) rotas tajā ir mūsu dvēseles, kas tiecas pēc mūžīgās dzīvības, mīlestības un laimes! Kļūsim par skaistām garīgām rotām Dieva rokās!!!
Fredis
F
Superīgi nosvinēju Ziemas Saulgriežus un ar to ir gana. Laiks pavērsies uz gaismas pusi un tas ir labi. N-tie Ziemassvētki - 1., 2., 3., - komercpasākums baznīcai (ziedojumu vākšana melnsvārču uzturēšanai) un negausīgajiem tirgoņiem. Garīguma tur palicis maz, dominē materiālisms.
nacionalintellektualists
n
Svētkus atzīmē lielinieki un viņiem pielīdzināmie. Kristieši un latvji svētkus svin.
|
|
Es būtu priecīgs, ja kāds man paskaidrotu ko nozīmē pirmie, otrie trešie u.t.t. Ziemassvētki? Jau bērnībā brīnijos. Vai tik tas nav tirgotāju izgudrojums, vai sliņķu, kas grib kādu labumiņu iegūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas