Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kristovskis: Ar 25.marta deportācijām cilvēkos centās iznīdēt zemes saimnieka apziņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dr.xy
D
Iznak,ka vienmer kads cits ir vainigs,un ta tiem, bez vainas vainigajiem, vel ir jaatvainojas. Man personigi Jums ir jautajums: ko Jus esat pati darijusi,vai ari darat,lai pasreiz Latvijas Valsti pie varas nebutu Valsts un latviesu tautas ienaidnieki? Ja nedarat neko,tad ari Jums bus jaatvainojas nakosajai paaudzei,kura jautas,kadel Latvija maizi sauc par "hleb" un kads 2011.gada izskatijas Latvijas Valsts karogs.Cien.Cony,ja Jus vispar atbildesiet,tad varu jau ieprieks paredzet Jusu jautajumu man:"un ko esat darijis Jus pats".Varu pateikt jau ieprieks: diezgan daudz.
Starplanētu sazvērnieki
S
cilvēkos centās iznīdēt zemes saimnieka apziņu
cony
c
Saprotu,bet vienalga esmu par atvainošanos,ka nespējam jebkādā veidā neitralizēt vai sakaut satrakojošos PSRS kaimiņu.
cony
c
bet somi prata ar aptrakušajiem PSRS cilvēciņiem tikt galā,protams zaudēja daļu teritorijas.
Dr.xy
D
Jus cienita cony,laikam nekad neesat dzirdejusi par latvijas tautas varoniem nacionalajiem partizaniem-mezabraliem un vinu atbalstitajiem,kuri ari riskeja ar savam dzivibam.Kada liela meroga pretestiba vareja but 1949.gada,ja dala Latvijas cinspejigas tautas bija jau noslepkavota un izvesta uz Sibiriju,viena dala kritusi kaujas pret sarkano slepkavu ordam,un dala atstajusi Latviju. Parejie tris komentaru smeretaji nav pieskaitami pie latviesu tautas.
Tante
T
Kā gan,jūsuprāt,bija iespējams pretoties 1949.g.25.marta deportācijām,ja bruņoti vīri nakts aizsegā no miega uzcēla augšā manus vecvecākus,mammu(kura tobrīd bija pusaudze),tanti un aizveda uz dzelzceļa staciju,kur jau gaidīja lopu vagoni?Mamma stāstīja,ka neviens pat tobrīd neteica,kur viņus vedīs,tāpēc arī aizveda tikai ar tām drēbēm mugurā,ko paspēja uzvilkt-ne katliņš,ne krūzīte nebija līdzi paņemtas.
ej nu, Kristovski pupās.
e
Ej labāk pie saviem drzugiem - Lībijas bombardētājiem
cony
c
Tas nekad netiks aizmirsts,bet mans priekšlikums,ka mums Latvijas tautas vārdā būtu jāatvainojas visai pasaules sabiedrībai,ka mēs nebijam tik gudri , tik stipri,bet daudzās lietās glēvi un pakļāvīgi,ka pieļāvām tās pretcilvēciskās PSRS varas izdarības,cik atceros gandrīz bez šāviena visus labākos cilvēkus ar ģimenēm,bērniem savāca,sadzina vagonos,burtiski kā lopiņus un mēs visi bijām kā apburti ,nepretojamies,kur praktiski vajadzēja kauties līdz nāvei.Tāpat nepretojamies,ka mums atņēma īpašumus un lika stāties kolhozos un to arī PSRS varas pilnvarotie panāca gandrīz bez šāviena.Paskatīsimies uz sevi kritiski,šajā represiju laikā.Mēs pieļāvam savā tautā vājumu un līdz ar to vēl vairāk stiprinājām necilvēcisko PSRS komunistisko varu.Tālāk arī mēs ļoti daudzie atbalstījām gan komunistisko partiju,gan komjaunatni gan visas varas melus un divkosību.Un par to mēs visām kaimiņu valstīm un tautām oficiāli atvainojamies.Protams bij drausmīgs pārspēks,bet no vēstures mēs zinām,ka piemēram Somi arī neapskaužamās situācijās cīnījās un tumsoņus uzvarēja.
Elizabete
E
"starp 43 000 izvestajiem cilvēkiem lielākā daļa bija zemnieki, lauksaimnieki un viņu ģimenes locekļi." Un interesanti , ka laukos, kur tukša vieta nepalika, izveidojās kolhozi, tika saceltas daudzdzīvokļu mājas, ražota produkcija, kuras lielākā daļa gan 80. gados aizceļoja uz Pēterburgu... Un tagad, kad zeme atkal pārdalīta, no laukiem atkal "deportējas" uz Angliju un Īriju ... Nez vai tā ir attīstība pa spirāli vai pa apli ?
He he...
H
Būtu nu pie reizes arī pastāstījis kā Vienotība izdzen miera laikos letiņus no Brīvās Latvijas un gatavojas ievest nākošos latvijiešus....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas