Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kristovskis: Valdība otrdien varētu lemt par palīdzības piešķirša Japānai

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) pirmdien mēģināšot sazināties ar Japānas vēstnieku Latvijā, lai gūtu informāciju par nepieciešamās palīdzības veidu un apmēru, lai jau 15.marta valdības sēdē varētu lemt par palīdzības piešķiršanu zemestrīcē cietušajai Japānai.

Kristovskis sacīja, ka šodien ir sazinājies ar Latvijas vēstnieku Japānā Pēteri Vaivaru un pārrunājis situāciju Klusā okeāna salu valstī. Sarunas laikā ministrs esot informēts, ka vēstniecība ir apzinājusi visus Latvijas valstspiederīgos, par kuriem tās rīcībā ir informācija. Situācija Japānā tiek kontrolēta, jo "tā ir organizēta valsts un organizēta tauta". Latvijas vēstniecība Japānā pašlaik strādājot 24 stundu režīmā.

Jau ziņots, ka Latvijas vēstniecība Japānā ir lūgusi atsaukties 43 Japānā dzīvojošos Latvijas valsts piederīgos, lai saņemtu apstiprinājumu, ka personas nav cietušas. ĀM rīcībā ir ziņas par aptuveni 60 cilvēkiem, kuri pašlaik varētu atrasties zemestrīces un cunami skartajā Japānā.

"Es domāju, ka Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) konsulārais dienests strādā ļoti profesionāli," uzsvēra Kristovskis un norādīja, ka ne visur nepieciešama papildus nodrošināšanās un "pilnīga Latvijas piederīgo reģistrācija", jo visās valstīs riski nav vienādi.

Labākai ārzemēs esošo iedzīvotāju reģistrācijas sistēmas izveidošanai, kurā tiktu apkopota plašāka informācija par ārvalstīs esošajiem Latvijas piederīgajiem, būtu nepieciešami papildus līdzekļi, teica Kristovskis.

LETA jau ziņoja, ka Veselības ministrija (VM) ir gatava palīdzēt Japānas iedzīvotājiem pēc tur notikušās zemestrīces un tai sekojošā cunami, aģentūru LETA iepriekš informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders. Japānai nepieciešamās palīdzības sniegšanā varētu iesaistīties Latvijas ārstniecības personas, līdzīgi kā mediķi no citām Eiropas Savienības valstīm.

Kā jau ziņots, 8,9 balles stiprajā zemestrīcē, kas piektdien skāra Japānu un izraisīja spēcīgus cunami viļņus visā Klusajā okeānā, bojāgājušo skaits sasniedzis vismaz 703 cilvēkus, liecina aģentūras AFP apkopotie Nacionālās policijas pārvaldes un prefektūru policijas nodaļu apkopotie dati.

Pēc postošās zemestrīces Minamisanriku ostas pilsētā, kas atrodas stipri cietušajā Mijagi prefektūrā, nav ziņu par aptuveni 10 000 cilvēku, sestdien ziņo sabiedriskā raidorganizācija NHK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas