Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kultūrā nedrīkst būt krīze!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lurike
L
Ministrija kur ministrija- bet kultūra ir cilvēks. Un "ubi bene- ibi patria" jau ir noskanējis tik daudz reižu, ka jāapsveic katrs, kurš vēl atceras un tic, ka "ubi patria- ibi bene".
Gatis
G
Protams mēs varam jēdzienam kultūra pielīdzināt gandrīz visu. Taču es uzsveru galvenās lietas kas pašlaik ir Kultūras Ministrijas paspārnē. Es pilnībā piekrītu ka kultūra nav tikai teātris , un uzskatu, izglītības sistēmā vajadzētu likt uzsvaru uz kultūru jau pamatizglītībā nevis tikai vidusskolā. Man ļoti patika tavi izvitzītie Viestura darbi un noteikti priecātos ja Viesturs tos spētu realizēt. Ļoti interesanta būtu publiska diskusi/forums jauniešu un jauniešu MK starpā. Bet tā jau nav vairs īstā tēma. Kā jau minēju kultūras ministrija nevar ietekmēt visas kultūras novirzes kuras gan paliek uzņēmēju un citu ministriju redzeslokā Protams ir daži veiksminieki kas aktīvi darbojas ārzemēs, bet es gribētu redzēt kādas tradicinolālas(kā Viesturs uzsvēra mēs nedrīkstam nenosargāt tradicionālās kultūras vētības) Latviešu izrādes (piemēram: Skroderdienas silmačos) uzvedums aizietu Londonās teātrī. Ar šo es gribu teikt sekojošo LAI GAN KULTŪRA IR VISA PAMATĀ, TOMĒR TAS NAV VISS, UN NE VISU KAS IR KULTŪRA KONTROLĒ KULTŪRAS MINISTRIJA
zane
z
IR jaatblid vai jauznjem sevi informacija un komentari?
Viesturs Roziņš
V
Paldies visiem, kuriem ir aktuāli par šiem jautājumiem spriest! Man šodien prātā ļoti dziļi iespiedās Z.Muktupāvela teiktais, ka kultūras pamats ir valoda, bez kuras zustu gan mūsu potenciālā industrija, zemkopība, izglītība, pārvalde un drīzumā arī valsts. Gati, tur jau tā lieta, ka kultūra nav tikai patērējoša un izklaidēšjoši relaksējoša.
revolucionars
r
pie varas esošo politiķu klauni
evita -
e
eh, kaut kur pazuda mana komentāra otra puse. kur bija runāts par to, ka tieši kultūrā mums ir eksportspējīgie cilvēki - Eiropas opernamos daudz mūsu mākslinieku, koru, deju tradīcijas un kolektīvu panākumi (kur Kamēr... nav vienīgais laimes stāsts), dizaina, modes mākslinieki (kas pat Āzijā ir cieņā) - radošās industrijas utt ar to es nevēlos sacīt , ka ap kultūru kā sauli griežas pasaule, bet nevajag to novērtēt par zemu. Ir jāapzinās tā kā spēks, iespēja, instruments, ne tikai kā bērns, kas bļauj pēc naudas. varbūt šis ir vēl viens Viestura uzdevums - veicināt sabiedrības izpratni, rosināt diskusijas, forumus vai citas inovatīvākas lietas. un savā ziņā tas sasaucas ar manis jau iepriekš minēto jautājumu - cilvēku kultūrizglītība. lai veidotos harmoniska personība, visam ir jābūt līdzsvarā - sports uztur tonusu, medicīna - veselību, tehnoloģijas, zinātne dod instrumentus kā optimālāk organizēt savu dzīvi, bet bez kultūras jūs, mīļie cilvēki, būsiet veselīgi funkcionējoši roboti, bez (gara) vērtībām, atpūtas un izklaides iespējām un plaša pasaules skatījuma.
evita -
e
Gata kometārs ļoti labi uzrāda vienu no šobrīd lielākajām ar kultūru saistītajām problēmām --> šauro šī jēdziena izpratni sabiedrībā. kultūra nav tikai operas izrāde, grāmata, teātra uzvedums, pagasta x pašdarbības teātra uzvedums utt kultūra nav tikai abstraktu gara vērtību producējoša vai patērējoša nozare. jau sen tiek runāts par kultūru kā ražojošu nozari, kura ietekmē gan infrastruktūras attīstību, gan arī dod finansiālu ieguvumu visam, kas ir tuvāk vai tālāk saistīts ar, piemēram, pasākuma rīkošanu (kaut vai ēdināšana, transports utjp). kultūra ir daļa no industrijas. (
Award Gatis
A
Apsveicu ar jauno amatu, un novēlu tev veiksmi turpmākajā darbā.
Award Gatis
A
Viestur, tu tiešām tici ka kultūra ir vissvarīgākais šajā poliekonomiskās krīzes laikā. Es vēl saprastu atbalstu izglītībai un medicīnai kas tiēšām ''iet uz grunti''. Bet ne jau ieguldīt naudu estētiskās vērtībās ar zemu potenciālu kā ,piemēram, aizgājušā gadsimta kultūras centru atjaunošanu vietās ar zemu iedzīvotāju skaitu. Garantēt elitāru lietu pieejamību visiem būtu stulbi, jo tad tās zaudētu savu būtību, nemaz nerunājot par izmaksām. Kultūras eksports - lai varētu eksportēt jābūt augstas kvalitātes un pieprasītai precei(kas diemžēl mums nav un lai varētu attīstīt kvalitāti vaig naudu, kas mums nav). Es pilnīgi piekrītu, ka vajag nosargāt tradīcijas šajos grūtajos laikos un tā, manuprāt, ir tā kultūras daļa, kas būtu jāuztur augstā kvalitātē. Protams projekti ir mūsu nākotne, bet mums vajadzēja domāt drīzāk par objektu funkcionalitāti nevis likt milzu uzsvaru uz eksterjieru kas izmaksā cnesaprātīgi daudz naudas, bet ,diemžēl, nedos tūristu pieplūdi, jo dēļ augstajām izmaksām mūsu galvaspilsētā palikušas tikai prolitārisku dzērāju tūrisu grupas kas Latvijā meklē tikai lētas izpriecas.
evita
e
šī Ministru kabineta valdības deklarācijā kā prioritāte ir kultūrizglītība. arī jauniešu ministram vajadzētu šim jautājumam pievērst uzmanību. jo, ja nebūs izglītotu cilvēku, nebūs arī, kas šīs vērtības ciena un nosargā.
edmunds
e
viestur turies!
ērce
ē
to zvirbulēns 15:23 tevi pašu nevajag likvidēt?
zvirbulēns
z
Kultūras ministriju ir jālikvidē, Viestur, jālikvidē. Lieka, nevajadzīga, varai kalpojoša ministrija - tāds tas sausais atlikums. :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas