Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Kultūras patēriņš Latvijā krities līdz 2005.gada līmenim

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
anda
a
Pārāk virspusēji.
helēna
h
Man vārdu savienojums "kultūras patēriņš" pats par sevi izklausās briesmīgi.
niknais
n
Paldies par aizrādījumu. Bet domāju, ka nebija grūti saprast, ka "neprota" manā tekstā patiešām bija steigas dēļ ieviesusies drukas kļūda. Jo neviens nekad šo vārdu neizrunā "neprota". Taču vārdu "kalkulēt" daudzi patiešām ar pilnu pārliecību izrunā un arī raksta kā "kaukulēt" (tāpat kā daudzi bērni raksta nevis "bilde", bet "biude", utml.) Dažos gadījumos "L" skaņa tiešām izklausās pēc "U", un, ja cilvēks nav attiecīgo vārdu pietiekami bieži redzējis rakstveidā, tad viņš tā arī raksta. "Kalkulēšanas" gadījumā būtu palīdzējušas arī svešvalodu zināšanas - tās ļautu atcerēties, ka arī, piem. angliski ir vārds "calculate" un līdzīgi arī citās valodās...
Daļa
D
Paldies, ietriecu ar kaltu galvā KALKULĒT. Man ir attaisnojoši apstākļi- kompensācija: es nelietoju "okei!" latviski ieviesto samazgu, "viennozīmīgi" un "ka"vietā neieturu pauzi, lai pateiktu "kad". Par savu neuzmanību esmu samksājis,vēlreiz- paldies.PATIEŠĀM lasīšu vairāk, viss, kas vēl notiks, vērsīsies uz labu. Pačukstēsu pusnoslēpumu: vārdu "neprot"raksta bez A galā.
!
!
Priekš kam tev līkņāt gar augstiem plauktiem, ja ir alus, dīvāns, seksa čats un 100 TV kanālu pakete? Priekš kam tā saspringt?
kaukulis
k
uija, uija nikni vilki!!!!
niknais
n
P.S. Atceros, man patika reiz viena cilvēka komentārs par šo tēmu - "kaukulēt" nozīmējot "dziedāt Jura Kaukuļa balsī". :))
niknais
n
O jā, tas man patīk - cilvēks tik gudri raksta par kultūru, grāmatas pat ņem no bibliotēkas un lasa, bet - vārdu "kaLkulēt" neprota pareizi uzrakstīt!!... :) P.S. Tā nav pārrakstīšanās kļūda. "Kalkulēt" kā "kaUkulēt" (jo apmēram tā taču izrunā.. :) ) raksta lielais vairums mūsdienu jauniešu un ne tikai jaunieši, diemžēl... (Es pačukstēšu noslēpumu - ja cilvēks PATIEŠĀM lasa pietiekami daudz grāmatu, tad viņš ir redzējis un zina, kā raksta dažādus sarežģītus vārdus.)
nu, vispār
n
gribētos, lai kāds iedod to anketu izpildīt, neesmu gan precīzi saskaitījusi, bet ap 40 izrādēm gada laikā ir apmeklēts dažādos Latvijas teātros, vismaz 20 dažādiem(klasikas, estrādes) koncertiem būts, protams, grāmatas un filmas vēl klāt. Tas nav nekas neiespējams! Un rīdzinieki vispār varētu nečīkstēt par krīzes laika grūtībām, kas liedz apmeklēt kultūras pasākumus - dažādi piedāvājumi un akcijas ik uz stūra. Labas teātra izrādes teju par sviestmaizi tiek piedāvātas. Tā ka atļaušos apgalvot - kas gribēs, atradīs grašus gan operai, gan teātrim, gan klasiskajai mūzikai. Kas ne - paliks uz dīvāna ar tv pulti un ņurdēs, cik viss ir slikti.
Krizantēma
K
Pareizi, labāk dzer alu un sit zolīti!
R
R
Un cik % cilvēku pavada savu laiku Internetā?
Apsveicu
A
ar to, ka tabulā VISPĀR NAV klasiskās mūzikas koncertu apmeklējumi. Sestdien opera bija pārpildīta! Bet Žoržam par operu - pēc jūsu uzskatiem, Luvra un visi citi muzeji, izņemot mūsdienu mākslas muzejus jālikvidē? Opera bija , ir un būs vienmēr, jo grūti iedomāties prestižāku un skaistāku iespēju baudīt ar acīm un ar ausīm vienlaicīgi. Gan jau treniņbikses un klozetpodi drīz pazudīs kā nebijuši no operu skatuvēm, un tad atkal pilnā mērā baudīsim skaistumu, ko nesniedz neviens cits mākslas veids.
Daļa
D
Lasu, galvenokārt ņemot grāmatas no bibliotēkas un apmeklēju, bet apstākļi spiež kaukulēt,ko varu atļauties.Maksa par ceļa izdevumiem saskrūvēta pārmērīgi dārga,tas kādreiz ir izšķiroši. NEVAR ZINĀT.kurš vairāl miris- OPERA vai MĒS paši. Galvenais ir kvalitāte -GARĪGĀ DIMENSIJA,VERTIKĀLE,kas nosaka manu izvēli- sakopt sevi mājās vai doties publiskā telpā, kur jāsastopas ar realitāti- cilvēki cits citu nerespektē. Visvairāk traucē mobilo telefonu zemā lietošanas kultūra ( no bērna līdz sirmgalvim),kas ir rādītājs KULTŪRAI kopumā. Zemsaule nav TELEFONBŪDA. Es TICU,CERU un MĪLU, respektēju DIEVA klātesamību un esmu pārliecināts- tiklīdz pārvarēsim Valsts nozagšanu un rocība atjaunosies, cilvēki nevis PATĒRĒS, bet BAUDĪS kultūru,jo tukšam grūti dzīvot. Visiem VEIKSMI un jaukas EMOCIJAS!
atbalss
a
interesanti būtu ar kaimiņiem salīdzināt, tāpat, kā saietas kopā kultūra un iedzeršana- naktsklubi jau nav tas tiesais rādītājs. Kopumā inčīgi uzzināt, ko lielie kultūras baudītaji latvieši īstenība dara
gio
g
Tajā tabuliņā trūkst ieraksta - "skatījās atpumpētās filmas", vai kā nu šo populāro fenomenu politiski korekti dēvē. Procentu noteikti būtu vairāk nekā pie "spēlēja azartspēles".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

2009.gadā Latvijas iedzīvotāji:

skatījās kultūras raidījumus        70%
lasīja grāmatu    69%
apmeklēja brīvdabas pasākumu    65%
apmeklēja baznīcu    56%
apmeklēja pasākumu ģimenēm    44%
apmeklēja balli    42%
apmeklēja muzeju    41%
apmeklēja teātra izrādi    40%
apmeklēja populārās mūzikas koncertu    40%
apmeklēja izstādi    40%
apmeklēja atrakciju parku        38%
apmeklēja sporta sacensības        37%
apmeklēja zooloģisko dārzu    36%
skatījās filmu kinoteātrī    34%
devās tūrisma braucienā uz ārzemēm    31%
devās pārgājienā    29%
apmeklēja naktsklubu    29%
apmeklēja operas vai baleta izrādi    16%
spēlēja azartspēles    14%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas