Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lācis: latvieši būtu zaudējuši mazāk, ja leģionā nestātos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nīgrais
n
"latvieši vēlējās sakaut Sarkano armiju" - ņemot vērā, ka vidēti tikai kādi 4% bija brīvprātīgie, secinām, ka 96% leģionāru nevēlējās sakaut Sarkano armiju.
А. А. Власов
А
"Mulkjiibas, 50% Latvijas iedziivotaaju nekad nav dieneejusi vaacu armijaa, un neviena valsts nevar iesaukt 50% iedziivotaaju, jo nekaada ekonomika taadu armiju nepabaros." По голове себя постучи, умник. Вот что я написал, прочитай еще раз, пристегнутый ты жеребец: » - Однако у меня, как русского, шанс попасть в армию Власова был невероятно ничтожен, однако, если бы я был латышом, такие шансы превышали бы 50 %! Ведь известно, что фашистам служило в полтора раза больше латышей, чем большевикам". - Ну, и что тебе здесь не ясно, Оле Лукойе? В легионе служило 150 тысяч, в Советской Армии -- менее ста тысяч латышей. Дошло, нет? "Legjionaa dieneeja ap 100 tuukstosiem iedziivotaa" -- кто тебе это сказал, ребеночек ты такой? А 150-155 тысяч не хочешь? В школу иди, чтобы дискутировать со взрослыми.
Dr.xy
D
Ja ,Stalinam armija nebija sagatavota aizsardzibai,jo vins bija gatavojies uzbrukt,tikai Hitlers to paspeja atrak.
antikomunists
a
Nez kaapeec sajaa "augstaako virsnieku" amataa nav neviena vaaciesa un neviena diviizijas komandiera? Bangerskis ienjeema tiiri formaalu "gjeneraalinspektora" amatu, Silgailis dieneeja diviizijas staabaa un viena gadiijumaa komandeeja abu diviiziju elementus (taa pati 16. mata kauja). To, ka legionu formeeja vaaciesi un arii diviizijas komandeeja vinji, melis Memory kautriigi noklusee. Bet karaviiru nevar sodiit ne par dienestu, ne piedaliisanos karaa.
rezumee
r
Sovinistu nometnei izbeigusies argumenti. Tiek steidziigi mobilizeeti par teemu runaat nespeejiigie bljaaveeji, mulkji, naida runaataaji, apsaukaasanaas meistari, kaktu psihiatri un citi iipasi veertiigi kadri.
psihiatrs
p
Un Jūs gaidījāt no šizofrēniķa loģisku komentāru? Kāds naivums.
antikomunists
a
Un ne jau visi vaacu iesauktie dieneeja SS pakljautajaa karaspekaa. Bija gaisa speeku zemes personaals (bet taa ir pavisam cita pakljautiiba), darba dienests utt. Tas viss ir jau gadiem ilgi zinaams, bet juriji izliekas to nezinaam, jo nav izdeviigi.
antikomunists
a
Zeel ka sajaa armijaa nebija Dienas komenteetaaju, tie vieni pasi visu pasaules karu izciiniitu. Normaalos apstaakljos Latvijai nebuutu vienai jaastaav pretii PSRS, taapeec arii mums bija 20 gadi neatkariibas. Bet kad agresori saaka daliit Eiropu, tad izraadiijaas, ka mees esam vieni pasi. Rezultaats bija taads, kaadam vajadzeeja buut.
///
/
Ja karot ar skaitliski lielāko Krievijas armiju bija neprāts, tad kāpēc Latvija vispār uzturēja armiju? Aizsargāties no leišu vai igauņu iebrukuma? ------------------------- Armija taču smuki soļoja parādēs, rīkoja krāšņas virsnieku balles ....
antikomunists
a
Deels pagaidaam teelo "civilizeetu pilsoni", kaut gan reizeem nenovaldaas un paspruuk sovinistiski pazinjojumi. Viena valsts valoda vinjam jau neesot aktuaala.
antikomunists
a
Legionaa (visu veidu formeejumos) dieneeja ap 100 tuukstosiem iedziivotaaju no pirmskara 2 miljoniem. Frontes karaviiru sanaak veel mazaak. Un veel - 17:14 kaa armijaa nedieneejis tiinis nezina, ka ne jau cilveeks izveelas armiju, bet armija cilveeku.
antikomunists
a
Un tagad paraadi, ks manos komentaaros buutu "naidiigs" vai arii tomeer vareesi koimplimentu "naida runaataajs" patureet sev. Mulkjiibas, 50% Latvijas iedziivotaaju nekad nav dieneejusi vaacu armijaa, un neviena valsts nevar iesaukt 50% iedziivotaaju, jo nekaada ekonomika taadu armiju nepabaros. Legjionaa dieneeja ap 100 tuukstosiem iedziivotaa Peec oficiaalajiem Krievijas gjeneraalstaaba datiem sarkanarmija katru gadu zaudeeja vairaak nekaa 2 miljonus krituso un apmeeram 1 miljonu guusteknju. Taatad 1941. gada sarkanarmietim bija lielas iespeejas nonaakt guustaa. Starp citu, muusdienaas atziist, ka padomju karaviiri reizeem paargaaja no vieniem ierakumiem otros ar visiem ierociem; gadiijaas, ka paargaaja veselas tanku apkalpes. Protams, taads lielas mutes varonis kaa tu nez vai rautos uz fronti, taa ka tavas ioespeejas nonaakt armijaa - jebkuraa - tiesaam buutu nieciigi mazas.
Arturs - Pensionars
A
Veči, saruna ir par kautko citu,ne procentiem un pat ne valodu kurā kāds runā.Bija komunistiskais sapnis par vispasaules revolūciju ,kuru mēģināja realizēt Staļins ar savu nepilnu 7 klašu semināra izglītību.Bija Hitlers ar savu nacionālsociālistisko ( nejaukt ar fašismu kuru relizēja Itāļu Musolini) ideju par āriešu rases īpašo misiju vispasaules mērogā un arī ar 7 klašu izglītību.Staļins bija krietni rafinēti viltīgāks .Propogandas mašīna sludināja vienu,gulaga aparāts spīdzināja šāva un ekspluatēja izsūtītos itkā otrā plānā,bez trokšņa.Hitlers turpretī rīkoja publiskas masu slepkavošanas izrādes pilsētu un ciemu centros,īpaši izrēķinoties ar vienu tautu - ēbrejiem.1941.g.kara sākumā Sarkanarmija praktiski padevās vāciem un pretīm saņēma 3,5 miljonus nogalēto karagūstekņu nometnēs,tas arī izraisīja masu atriebību un nežēlīgu iznīcināšanas cīņu līdz Berlīnei,līdz Hitlera nāvei. Latvija šajā ellišķīgajā nāves dejā ir smilšu graudiņš kuru vāļāja kā kurai pusei ienāca prātā. Tā ir mūsu traģēdija,mazas tautas traģēdija.Un šeit nav vietas runām latvietis vai krievs labāks, sliktāks.Vēsturiskie notikumi ir pagātne kurā var noskaidrot atsevišķu faktu skreju un ne vairāk.Šodien jādomā kā rīkoties lai rītdiena būtu skaidrāka un pilnvērtīgāka.
un
u
Staļins saņēma Zorges ziņojumu, ka Vācija uzbruks PSRS, tikai nesagatavoja aizsardzību, Staļina dēļ velti krita miljoniem Sarkanās armijas zaldātu.
un
u
Jurija tēvs brīvību saprata tā, ka savus izkārnījumus atstāja iekaroto latviešu mājās uz grīdas un lepojās ar tādu rīcību. Dēls attīstībā nav tālu aizgājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas