Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lai Ķīlis īstenotu izglītības reformas, ZRP vajagot vadīt FM un IzM

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva to dr.
I
Nu tad vēl vairāk jauniešu dosies studēt uz ārzemēm un ar latviešu valodu būs cauri. Cauri nacionāļu izpratnē, jo šie jaunieši, pat ja atgriezīsies, savas nozares terminoloģiju latviski nezinās un vispār......
Ieva
I
Ar to Lielbritāniju problēma tā, ka tur ienākumu līmenis ir tā vienmērīgāk sadalīts....Arī vidējā alga.....Tāpēc vispirms būtu jāpārbauda, cik liela iespēja ir tā, ka atlaist parādu vajadzēs kaut vai mazāk par pusi?
purveklis
p
ja katrs skolotājs dabūs tādu smuku pusaizkostu ābolu, tad es par ķīli izmijā!
sms
s
Neticu Ķīlim kā nozares vadītājam. Viņš var būt labs provokators un diskusiju rosinātājs, taču nedz spēj būt atbildīgs par savu rīcību, nedz ir pietiekami tālredzīgs. Viņa iecelšana mazinās Latvijas intelektuālo potenciālu ilgtermiņā — viegli graut, grūti būvēt vai strādāt ar esošo bagāžu.
sociāldemokrāts
s
Principā par finansēšanas modeli lielo iebildumu nebūt, ja kredītus izsniegtu valsts banka. Citādi sanāk, ka katram studētgribētajām Latvijā tiks uzlikts par pienākumu maksāt nodevu ārzemju bankām.
pirmklasnieks
p
Man nācās Ķīļa domas uzklausīt un no viņa atbildēm uz jautājumiem bija skaidrs, ka viņš neredz daudz lielākas problēmas par studentu skaita samazināšanos. Tas pats ar V. Dombrovski, vari būt savā šaurā virzienā doktors, jo esi izpētījis, kas tadā notiek, ja dara tā vai šitā, bet šis grāds vēl nenozīmē visa laukuma pārskatīšanas talantu. Ar šiem zēniem ir jābūt uzmanīgiem un nekādi nav palaižami bez kritikas savā vaļā.
Kandidāti
K
Tātad : FM - Vj.Dombrovskis IZM - Ķīlis LM - V.Dombrovskis (paši gribēja :)))) EM+SM+RAPML - Zariņš ĀM - Pabriks VM - bezpartejiskais Bārzdiņš ...
Students
S
Man prātā nenāk līdz pensijai maksāt kaut kadu kredītu, ja Vācijā un citur es varu mācīties bez maksas. Lai Ķīlis parliecina visu ES ieviest viņa no gaisa pagrābto modeli, tad varbūt parunāsim.
Kandidāti
K
Ak, jā - daudzas ES valstis pašreiz centralizē funkcijas, lai pa pašvaldībām tik daudz naudas neizzogas, jo jābalansē budžeti. To pirmklasnieks Gan jau Vj.Dombrovskim lielāks visa laukuma pārredzēšanas talants, nekā Slakterim jebkad bijis vai ir Vilkam. Gudri cilvēki apzinās savu spēju robežas, ceru, ka šie ir gudri. Bet, kā jau minēju, viena lieta, kas man sākumā radīja bažas - cenšanās visu decentralizēt pa Latvijas ne īpaši caurspīdīgi darbojošām pašvaldībām, jo īpaši jau veselības sistēmu, ko tagad tik grūtā veidā cenšas atkal savest kārtībā pēc TP orģijām.
  • 1
  • 0
Kandidāti
K
Pašreiz jau ir valsts augstskolas, kur studenti ņem kredītus, lai varētu mācīties, un, ak šausmas, tieši tajās, iegūtā ekonomikas izglītība kotējas augstāk. To 'pašu var attiecināt uz citiem, latvija pārāk nabadzīga, lai finansētu augstāko izglītību tikai no nodokļu maksājumiem. Vēl viena lieta - jāizbeidz Šķēles izveidotā un ZZS šajā periodā tālāk (ar uzsaucieniem vienas pieturas aģentūra) virzītā ākstīšanās ar pašvaldību tiesībām (jo īpaši laukos), šiem lielā daļā gadījumu absolūti nekompetentajiem veidojumiem noņemot nost naudas sadales atļauju, un dalot centralizēti. Pašvaldību pārvaldes lielākajā daļā gadījumu atgādina ģimenes ar piesaistītu paziņu loku, nevis ierēdniecību, neesam tik bagāti, lai pazaudētu tik daudz nodokļu naudas tajos veidojumos.
  • 3
  • 0
egons
e
Es par maksas augstāko izglītību. Svarīgi, ko saražojam vidusskolās, jo tiem, kas gudri un talantīgi ir iespējas saņemt augstskolas stipendiju Latvijā, Eiropā vai ASV. Interesanti par vidusskolām http://www.economist.com/node/21529014
arī prom
a
... tāka bišķi uz šantāžu velk, ne ?
Ķīlis???
Ķ
Ķīlis atriebīgs un ambiciozs tukšrunis. Izdzenāt vēl palikušos augstas klases profesionāļus viņs pratīs (kampaņa pret profesionālo filozofu R.Kūli), bet vai pratīs atdzīvināt augstāko izglītību? Kad pasniedzēji baidās būt prasīgi un spiesti lolot un izdabāt visprimitīvākiem "studentiem" un augstskolas izlaiž ņeizglītotus "speciālistus".
Bijušais ministrs
B
Man kā bijušajam izglītības un zinātnes ministram ir vairākas pārdomas: 1) no malas tas izskatās kā biznesa projekts, proti, īstenosim reformas, bet tāds sīkums, ka tandēmā ir nepieciešama FM, kuru vadīs...arī no ZRP; 2) kāpēc Ķīlis ir "uzskrējis uz sēkļa" attiecībā tikai uz augstāko izglītību? 3) vai Ķīlis, pirms šēžas ministra krēslā, ir lasījis IZM nolikumu? Viņš zina, ka IZM īsteno politiku arī vispārējā un profesionālā izglītībā, zinātnē, valsts valodā, sportā, jaunatnes lietās? Kāpēc nav "5-gades plānu" par šīm politikas jomām?
kangari
k
lai ķīlis savas murgainās idejas varētu realizēt, viņam vajag miljardu no valsts kases, bet labāk divus, jo jau sadibinātas firmeles, kur šo naudiņu nopludināt idiotiskiem projektiem un pamatnostādnēm!
Armands
A
Ķīlis par Auziņu: nepateicība ir pasaules alga
Kaca
K
Jacer, ka sos vajpratigo, aprobezoto Kili nelaidis valdibas darbam tuvuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas