Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Laikraksts: Kurlandietis piesakās par «okupantu saraksta» autoru

Kāds interneta personāžs ar pseidonīmu courlander (Kurlandietis) pieteicies par «okupantu saraksta» autoru, šodien ziņo laikraksta Telegraf. Latvijas vēsturnieks Aivars Stranga laikrakstam negatīvi novērtējis «okupantu saraksta» publicēšanu. Tomēr viņš nejūt arī līdzjūtību pret tiem, kuri šajā sarakstā ir iekļuvuši.

Saite, kuras forumā bija atstāts Kurlandieša paziņojums, pieder Latvijas firmai DekSoft, raksta Telegraf. Savukārt serveris, kurā izvietota informācija – Kalifornijā ASV.

Noskaidrot, kurš īsti ir Kurlandietis, varēs tad, kad tiks sākts kriminālprocess «okupantu saraksta» lietā. Laikraksts pieļauj – lai noskaidrotu ieraksta autora personību, Latvijas tiesībsargiem būs jāgriežas ar lūgumu pie ASV kolēģiem. Bet palīdzību varēs saņemt tad, ja tiks sākts kriminālprocess. Ja lieta paliks tikai administratīvās izmeklēšanas līmenī, amerikāņi varot arī nesadarboties.

Diena.lv jau ziņoja, ka Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi lietā par «okupantu autoparku» un tā publiskošanu. Pārbaude sākta, pamatojoties uz saņemtajiem materiāliem no Valsts datu inspekcijas un privātpersonu iesniegumiem.

Firmas DekSoft īpašnieks Arnis Gross tikai no laikraksta Telegraf uzzinājis par to, kas mitinās viņa uzņēmumam piederošā interneta resursā.

Savukārt vēsturnieks A.Stranga teicis: «Manas simpātijas neraisa cilvēki, kuri dzīvo Latvijā un atklāti demontrē savu lojalitāti citai valstij.» Viņš norādījis, ka, protams, var mīlēt krievu kultūru, taču vēsturnieks ir pārliecināts, ka vairākums šo cilvēku noteikti nezina, ka nesen tika atzīmēta dzejnieka Borisa Pasternaka 120.dzimšanas diena. Tomēr šie cilvēki sevi asociē ar Krieviju.

«Galu galā mēs esam situācijā, kad viena Latvijā dzīvojoša sabiedrības daļa sevi asociē ar citu valsti, bet otra daļa šeit dzīvojošo, kam tas nepatīk, tos pirmos cenšas nīdēt,» saka A.Stranga. Šādas metodes viņam nav pieņemamas, un tās noteikti nestiprina Latviju. «Mums tagad nepieciešama lēna un plānveidīga attīstība,» spriež A.Stranga.

Diena jau informēja par ārzemju latviešu interneta mājas lapā www.latviesilatvija.com ievietotu sarakstu ar 118 Latvijas valsts piederīgām personām, kuras pie savām automašīnām piestiprināja Krievijas simbolu – Svētā Jura lentīti. Publiskoti tika viņu vārdi, personas kodi, dzīvesvietas adreses, automašīnu valsts numuri, kā arī pašu spēkratu fotogrāfijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

«Okupantu autoparka» lietā vainīgie nav noskaidroti, tiesībsargi lietu mētā kā karstu kartupeli

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas