Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Laila Pakalniņa: Ulla un Evelīna

Atradās viņas abas. Ullu pēc nepilnas diennakts prombūtnes uz zooloģisko dārzu kastē atnesa Pēteris. Evelīna pēc nedēļas pārradusies mājās pati. Taču atšķirība nav tikai tajā, cik ilgi abas bijušas policijas izsludinātajā meklēšanā, un faktā, ka Ulla ir surikatu meitene, bet Evelīna — piecpadsmitgadīga cilvēkmeitene no Balviem.

Lai gan zooloģiskā dārza pārstāvji par Ullas atrašanos ir tik priecīgi, ka nolēmuši Pēterim "ticēt" — surikatu viņš ieraudzījis sev priekšā, kad Mangaļsalā gājis pa celiņu, būtiskākais ir tas, ka veselu nedēļu neviens sev priekšā uz celiņa neieraudzīja Evelīnu. Kamēr policisti, meklējot meiteni, kura pēdējoreiz bija redzēta 21.septembrī pie skolas, izstaigāja Balvu apkārtnes mežus un pļavas un jau lēma par ezera dzīļu pētīšanu, pusaudze veselu nedēļu izklaidējās Gulbenē. Tas, ka abas pazudušās nu sveikas un veselas atradušās, ļauj uz šiem gadījumiem paskatīties kā uz sava veida meklēšanas testu. Un tas uzrāda, ka dzīvnieciņa meklēšana bijusi ļoti daudzas reizes efektīvāka par cilvēkbērna meklēšanu. Un galvenā atšķirība ir tā, ka, meklējot Ullu, tika ņemts vērā — meklēt nozīmē arī uzrunāt tā, lai sadzird. Gulbenē cilvēki, starp kuriem veselu nedēļu dzīvoja, priecājās, gāja pa ielu utt. Evelīna, nebija dzirdējuši, ka viņu meklē vecāki un policija. Ja drīkstētu prognozēt, ka Evelīna bija pēdējais Latvijā meklēšanā izsludinātais bērns, ar to varbūt varētu samierināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas