Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Larsons: Latvija labi sagatavojusies bezvīzu režīma ar ASV ieviešanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Apsveicami
A
Apsveicami, protams. Bet sargājiet savus noslēpumus. Vienreiz jau jums nospēra atombumbas izgatavošanas noslēpumu un kopš tā laika Krievija ir vienīgā valsts, kas var iznīcināt jūsu valsti, ASV.
Nu, nu
N
Jāatzīmē, ka Krievija (PSRS) un Vācija bija sabiedrotie juridiski no 1939.g.23.augusta līdz 1941.g.22.jūnijam. Veseli 22 mēneši. Bet faktiski sadarbība sākās vēl vairākus gadus pirms 1939.gada. Sadarbības sfēras: (vācu lidotāju sagatavošana Krievijas (PSRS) teritorijā (pēc Versaļas miera līguma (pēc 1. Pasaules kara) Vācijai bija atņemtas tiesības uz aviāciju, stratēģisko materiālu iepirkšana (iesk.alumīniju u.c. metālus, labība), NKVD un Gestapo pieredzes apmaiņa. Krievija (PSRS) un nacistiskā Vācija sāka Otro pasaules karu parakstot Molotova-Ribentropa paktu un sadalot Eiropu ietekmes zonās (1939.g.23.augusts). Karš sākās vienu nedēļu pēc šī pakta parakstīšanas 1939.g.1.septembrī ar Vācijas uzbrukumu Polijai, tad Polijā no “muguras” (no otras puses) iebruka Krievija (PSRS) un kopā ar nacistiem sarīkoja Uzvaras parādi. Pēc šīs "uzvaras" Krievija (PSRS) nošāva tūkstošiem un tūkstošiem poļu virsniekus gūstekņus Katiņā kā cilvēkus, kuri varētu pretoties Krievijai (PSRS). Un kā pēdējie nelieši gribēja to slēpt no pasaules un centās novelt šo zemisko noziegumu uz vāciešiem. Zemiskāki par nacistiem. Un pēc tam saukāja sevi par "atbrīvotājiem" (osvoboditeli). Atbrīvotāji!!? No kā? No dzīvības, no īpašuma, no valsts... Zagļi, slepkavas un izvarotāji.
Paši pamati
P
Lai iebrauktu kādā ārvalstī, ir nepieciešama vīza. Ja vien šī ārvalsts nav noslēgusi līgumu par bezvīzu režīmu. Kā Kanāda, piemēram. Pofig, cik ilgi tu tur vari uzturēties. Ja nevajag vīzu iebraukšanai, tad ir bezvīzu režīms.
Человек
Ч
Ларсон осуждает прославление легионеров СС: - Как США относятся к попыткам представить легионеров «Ваффен СС» как борцов за независимость Латвии? - Мы однозначно осуждаем такие попытки, как и шествия 16 марта в центре Риги. Тут для нас важно отношение латвийской еврейской общины, которая испытала невероятные ужас и страдания и которая была практически уничтожена нацистами в этой войне. Далее в интервью газете "Час" американский посол сказал еще вот что: - Диалог очень важен. Но не менее важен и рост числа граждан. После скачка в середине 1990-х и перед вступлением в ЕС и Шенгенскую зону сейчас наблюдается торможение. - Не считаете ли вы, что так называемая школьная реформа 2004 года, когда по сути была уничтожена русская школа в Латвии, способствовала расколу общества? - К сожалению, не могу ничего сказать по этому вопросу. - Вы считаете русскую общину равной частью латвийского общества? - Конечно. И очень важной частью латвийского общества. Или такое заявление посла о Дне Победы: - Сейчас идут дебаты, правильно ли отмечать День Победы 9 мая или это надо делать 8-го... Я считаю, что уважения заслуживают обе даты. - Считаете ли вы, что уважения и заботы заслуживают и солдаты-победители в этой войне? - Конечно. - Но в Латвии празднование 9 Мая нередко рассматривается как проявление антигосударственного отношения. Правомерно ли это? - Видимо, тут снова сказываются последствия 50 лет оккупации. Я могу понять чувства латышей, потерявших своих близких в ходе сталинских репрессий. Но это не отменяет уважения к той победе. Мы должны быть благодарны тем, кто одержал эту победу. Тем, кто погиб, и тем, кто дожил до нашего времени.
Lode
L
Tā ir uzturēšanās atļauja līdz 3 mēnešiem, nevis bezvīzu režīms.
haha
h
Lode - Āzijai un Āfrikai arī bezvīzu režīms? :) :)
Lode
L
Vienkārši interesanti. Piem., kad mēs stājamies Eiropā, bija jāizpilda visvisādi priekšnoteikumi, bet Kosovu pieņēma uzreiz bez ierunām. Tāpēc domājams, ka Latvijas pilsoņi ir pielīdzināmi kā ļoti neuzticami partneri un sabiedrotie- nu labi, izlūdzaties, atļausim mazliet paciemoties. Visa Āzija un Āfrika brauc uz ASV ciemoties, tāpēc neuzskatu, ka mums ir ļauts kas vairāk. Nevajag šo apsmieklu pasniegt kā labas sadarbības apliecinājumu.
NAV VIENALGA
N
kam tie shati ir vajadziigi....ja nu vieniigi shopingaa aizbraukt!
replika
r
noteikt jālūdz atļauja arī nepilsoņiem izbraukt - tas būtu patiesi humāni.
krampis
k
cik var vaariities par sho teemu? tas buus nevis bezviizu rezhiims, bet elektronisko viizu rezhiims". turklaat visiem, kas tagad buraas par braukshanu prom -- atsleega ir peedejaa rindkopaa: "ASV bezvīzu programma dod iespēju to valstu pilsoņiem, kas pievienojušās programmai, līdz trim mēnešiem uzturēties Savienotajās Valstīs bez vīzas. Tiem, kuri vēlas doties uz ASV darba vai mācību nolūkos, vīza tomēr būs nepieciešama"
Mr Andersen
M
With fluent English in my luggage, may I look forward to leaving Latvia for the USA before long?
Onkuls Sams
O
Vai vinam zinams cik pametis so valsti?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas