Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Latvieši ielīgo 17 pasaules valstīs

Latvieši ārpus Latvijas šogad Jāņus ielīgo 17 pasaules valstīs, liecina interneta portāla latviešiem ārzemēs _www.latviesi.com _informācija.

Jāņu ielīgošana daudzviet pasaulē sākās jau pirms nedēļas, kad uz kopīgiem svētku pasākumiem pulcējās latvieši un viņu ģimenes Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, Francijas galvaspilsētā Parīzē un Vācijas pilsētā Braunsbahā-Detingenā.

Beļģijā dzīvojošie latvieši svētkus atzīmēja kopā ar valoņiem un lietuviešiem, noskatoties Briseles latviešu teātra iestudētās „Skroderdienas Silmačos”.

Arī Īrijā dzīvojošie latvieši jau nosvinējuši, otro gadu pulcējoties pie Ratbeganas ezeriem netālu no Dublinas. Savukārt Limerikā Jāņu svinības notiks īstajā dienā.

Jāņu svinībās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē piedalījās visu Baltijas valstu vēstnieki, tika ēsti latviešu un lietuviešu nacionālie ēdieni, kā arī dzerts igauņu alu.

Jau nolīgots arī Daugavas Vanagu īpašumā „Bērzaine”, Freiburgā, savukārt pašos Jāņos, 23.jūnijā Jāņi tiks svinēti Latviešu centrā Annabergā, Bonnā.

Lielbritānijas latvieši uz Jāņu svinībām kopā sanāk gan Londonā, gan Bradfordā, gan Daugavas Vanagu īpašumā „Straumēnos”, Leičesterširā.

Krievijā latviešiem Jāņu svinības tiek rīkotas Maskavas pievārtē – ezera krastā pie ugunskura, kur 23.jūnija vakarā līgotāji kopīgi dziedās, dejos, kā arī ēdīs tradicionālus Jāņu ēdienus, savukārt 28.jūnijā Saulgriežu svētki tiks rīkoti Maskavas etnogrāfijas muzejā ar plašu kultūras programmu.

Šovakar, 23.jūnijā, svinības rīkos arī latvieši tālajā Omskā, kur svinēšana notiks pēc senajām latviešu tradīcijām – būs iešana pirtī, ziedu vākšana un vainagu pīšana, ugunskura dedzināšana, Līgo dziesmu dziedāšana kopā ar ansambli „Daina” un dejošana, bet līgotāji tiks cienāti ar alu un paštaisīto Jāņu sieru ar ķimenēm.

Plaši Jāņi nosvinēti arī Amerikā.

Dažādi svētku pasākumi latviešiem tiek rīkoti arī latviešiem Igaunijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Šveicē un Ukrainā, kā arī citviet pasaulē – Austrālijā, Kanādā, Japānā un Ķīnā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas