Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Latvieši Lieldienas ārzemēs varēs svinēt kopumā 53 vietās

Lieldienas ārpus Latvijas latvieši šogad varēs svinēt kopumā 53 vietās 13 pasaules valstīs, vēsta BNS.

Latvieši pavasara svētkus aicināti svinēt ne tikai Eiropas valstīs, bet arī ASV, Argentīnā, Austrālijā, Kanādā un Venecuēlā.

Šonedēļ visur pasaulē notiek Lieldienu dievkalpojumi, pasākumi bērniem, tiek klāti galdi, veidotas dekorācijas un krāsotas olas.

Lielajā piektdienā Ķelnē un Bīlefeldē notiks svētku dievkalpojums, bet Otrajās Lieldienās, 9.aprīlī, lūgšanās vienosies Oldenburgas latvieši. Vācijas latvieši Lieldienu jautrības, olu sišanos, konkursus un šūpošanos varēs piedzīvot Hamburgā.

Dievkalpojumi notiks arī Krievijā - Sanktpēterburgā, Maskavā, Magadanā un Omskā. Savukārt Tarā Lieldienās latvieši varēs sacensties ēdienu konkursā, kā arī apmeklēt olu izstādi un teatrālu uzvedumu ar ticējumiem, paražām un tradīcijām.

Plašs notikumu klāsts būs arī ASV, kur Lieldienas svinēs Viskonsinā, Sanfrancisko, Ņujorkā un Ņūdžersijā. Viskonsinā latvieši Lieldienu rītā pirms saullēkta aicināti mazgāties strautā, sagaidīt sauli kalnā, šūpoties un dziedāt.

Savukārt kaimiņzemē Lietuvā Lieldienas latvieši varēs svinēt 14.aprīlī Akmenē. Pasākumā piedalīsies Latvijas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis un Akmenes mērs. Viesi varēs klausīties koncertu, ripināt olas, iet rotaļās un skandēt dziesmas.

Lieldienas svinēs 8. un 9.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas