Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Latvijā adaptētā pudeļu nodošanas sistēmā saredz trūkumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Beidzot tikai pieminēts dabas resursu nodoklis- jo galu galā pudelēm to uzliek kāpēc? Un tad ir gluži loģiski, ka uzņēmumam, kas organizē savākšanu, pienāktos šī nodokļa atlaides.
Ļurba
Ļ
Ātr;ak, ātrāk ierēdņi...iešūpojaties!!! Citādi no pudelēm un cita IEPAKOJUMA veida piesārņotā Latvijas zeme ...VAID!!!
Andrim
A
Tie nav murgi, bet gan dzērienu ražotāju lūgums, kuru Vides ministrija nolēmusi ignorēt, nesagaidot, kamēr būs pabeigts tās pasūtīta ekonomiskā izpēte par to, cik depozīta sistēma šī brīža ekonomiskajos apstākļos ir Latvijai izdevīga un vai vispār to ir reāli ieviest.
Andris
A
Raksta sākums bija cerīgs. Norvēģijas pieredze. Ar to varētu uzlabot arī Latvijas depozita sistēmu. Bet atkal murgi par stikla pudelēm atsevišķi un citu iepakojumu atsevišķi. Nu jā, vienas sistēmas vietā veidosim divas sistēmas. Griezīsim sunim asti pa gabaliem. Jau sen vajadzēja izveidot depozita sistēmu pilnīgi visam iepakojumam! Igauņiem jau sen ir. Prieks skatīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Cik maksā?

- Norvēģijā — 8,7 santīmus par pudelēm un skārda bundžām, kuru tilpums ir līdz puslitram, par lielākiem iepakojumiem — 21,7 santīmus.

- Dānijā — 9,7 santīmus par atkārtoti pildāmām līdz 0,5 l lielām pudelēm, kā arī plastmasas pudelēm, skārda bundžām ar ietilpību līdz vienam litram. Par lielākiem iepakojumiem — 29 santīmus.

- Zviedrijā — 3,7 santīmus par skārda bundžām. 4,5 sant. par 0,33 litru un 6,7 santīmus par 0,5 litru stikla pudelēm. 7,4 sant. par plastmasas pudelēm līdz viena litra tilpumam, par lielākām — 14,9 sant. Līdz šā gada jūnijam par 1,5 l Coca–Cola dzēriena pudelēm maksāja 29,7 santīmus.

- Somijā — 10,7 santīmus par skārda bundžām. 7,1 sant. par 0,33 litru stikla un citu tilpumu alkoholisko dzērienu pudelēm. Par plastmasas pudelēm — 29 santīmus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas