Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijā bez darba 113 tūkstoši, bezdarba līmenis - 10,4%

Patlaban Latvijā bez darba ir 113 000 cilvēku un bezdarba līmenis valstī ir sasniedzis 10,4%, liecina jaunākie dati par nodarbinātību. Par šiem skaitļiem otrdien labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) informēja Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Kā vēsta LETA, ministrs sacīja, ka valstī plānots veicināt subsidēto nodarbinātību, kā arī pārskatīt bezdarbnieku pabalstu piešķiršanas kārtību.

Labklājības ministrija plāno palielināt bezdarbnieku pabalsta saņemšanas ilgumu līdz deviņiem mēnešiem no 2009.gada 1.jūlija. U.Augulis apliecināja, ka tiks izskatīta iespēja noteikt zināmu pārejas periodu bezdarbnieka pabalsta saņemšanai tiem, kas būs zaudējuši darbu īsi pirms 1.jūlija.

16% no reģistrētajiem bezdarbniekiem ir vecumā no 20 līdz 24 gadiem, un pieļāva, ka pārsvarā tie ir būvniecības nozares pārstāvji, uz ministra teikto Valsts prezidentam atsaucas BNS. Turklāt tikai aptuveni 50 tūkstoši bezdarbnieku saņem bezdarbnieka pabalstu, tas nozīmē, ka liela daļa strādājošo līdz šim nav maksājuši sociālo nodokli.

Komentējot iespējamo Latvijas iedzīvotāju emigrācijas vilni, U.Augulis bijis lakonisks: "Tā ir mūsu valsts, nu tad ceļam to valsti, nevis braucam ārā, un esam godīgi pret valsti.” Tā par ministra teikto vēsta aģentūra LETA.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas