Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Latvijā ieradušies starptautiskajiem aizdevējiem doto solījumu vētītāji

No 19.maija līdz 4.jūnijam Latvijā strādās starptautisko aizdevēju pārskata misija Starptautiskā valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) speciālistu vadībā, lai izvērtētu Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas un ar aizdevējiem noslēgto vienošanos izpildi, informē Finanšu ministrija (FM).

Misijas laikā paredzētas SVF un EK speciālistu tikšanās ar valsts pārvaldes, nevalstiskā sektora, finanšu sektora un citiem pārstāvjiem. Tiks apspriesta pašreizējā ekonomiskā situācija un attīstības prognozes, 2011.gada valsts budžeta sagatavošanas grafika izpilde, kā arī nodomu vēstulē SVF un Saprašanās memorandā ar EK Latvijas uzņemto saistību izpilde. FM atgādina, ka Latvijai starptautiskās aizdevuma programmas ietvaros, balstoties uz ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas izpildi, līdz 2011.gada beigām būs pieejams 7,5 miljardu eiro liels aizdevums. Saskaņā ar noslēgtām vienošanām starptautiskā finanšu aizņēmuma programmas finansējums paredzēts valsts budžeta finansiālo saistību finansēšanai, t.sk. valsts budžeta deficīta un aizdevumu finansēšanai, valsts parāda pārfinansēšanai, un finanšu sektora stabilitātes nodrošināšanai.Līdz šā gada 1.aprīlim starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros Latvija ir saņēmusi četrus miljardus eiro jeb 2,8 miljardus latu, no kuriem 1,6 miljardi latu izmantoti sekojoši: valsts budžeta deficīta un valsts budžeta aizdevumu finansēšana – 456,2 miljoni latu, valsts parāda atmaksa – 784 miljoni latu, finanšu sektora stabilitātes nodrošināšana – 265,3 miljoni latu, ERAB atbalsts _Parex bankai_ – 64,4 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas