Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Latvija turpinās piedalīties Visaginas AES projektā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Radiācijas pieaugums
R
< Atbalstiet, atbalstiet, piedalieties, piedalieties, redzams, ka gribat savu dzīvi beigt priekšlaicīgi...
kapusts
k
AES ir laba alternatīva Krievijas gāzei. Es-Par!
Ješka
J
Vai ir kādi starptautiskie noteikumi par AES būvniecību pie kaimiņu valsts robežām? Es māju nevaru piebūvēt par tuvu kaimiņa žogam, bet AES var būvēt uz robežas????
Kalvis
K
Kamēr nav iespējams uz zemes veikt kodoltermisko sintēzi (t.i. to kodolreakciju, kura dod enerģiju Saulei), urāna utml. atomstacijas ir reāla alternatīva Krievijas fosilajam kurināmajam. Bez kodolenerģijas, otrs nepietiekami izmantots enerģijas avots, kas izaug Latvijā ir biomasa - malka, šķelda, utml. Lai mazinātu atkarību no Krievijas naftas/gāzes, ir iespējami abi divi šie ceļi - gan urāns, gan vecā labā malka. Un droši vien ir vērts mēģināt gan vienu, gan otru. Savukārt mazie HES, vēja ģeneratori - tā ir nauda un enerģija priekš Šķēles ģimenes.
Imants
I
nabags dar kā var, bagāts - kā grib. Bagāta valsts jau var atļauties ieguldīt savas finanses kaimiņvalstu ekonomikas un zīnātnes attīstībā, savai atļaujot atpūsties. Man pat brīžiem žēl ka nav pasaulē valstu , kuras būtu bagātākas par Latviju. Tad varbūt arī šeit kāds investētu ekonomikas, enerģētikas, specialistu sagatavošanā un zinātnes un darba vietu attīstībā. A tā, kā jau pati bagātākā pasaules valsts, mēs investējamies citu valstu privātajos biznesos. Nabagiem taču jāpalīdz... Dievs svētī Latviju uni tie prātā nabagi, tiem debesu valstība... Svētīt
ērce
ē
Visangīnas HES vajag atbalstīt tikai tad, ja tas tiek pārcelts uz Lietuvas dienvidaustrumiem, nevis tiek attīstīts Daugavpils pievārtē.
kārlis
k
skumji, ka turpinam šo muļķīgo projektu, neskatoties uz skaudro piemēro Tālajos Austrumos.
Igors
I
Diemžēl zemeslode uzvedās tā , kā viņai labpatīgas , un neviens nevar prognozēt nākotni. Lai kā arī es cienu Buiķa kungu , tomēr viņa pārdomas ir tikai teorijas līmenī - daba dara savu , Neatkarīgi no mūsu spriedelējumiem. Vispār jau prātīgāk būtu neiejaukties svešās konstrukcijās ja neveiksmes gadījumā tu nezini , kā to apturēt ! Vēl jau priekšā stāv cilvēces pārbaudījums sakarā ar ģenētiku.
Thorium
T
Vispār nav LV steigties ar Urāna ātom stacijas būvniecību, gan latvijā gan lietuvā, lai būve baltkrievi, jo drīz pēc 5+ gadiem nāks jaunās paaudzes Torija Th232 degvielas ĀTom stacijas sākumā kombinācijā ar U233 vai kādiem ātom atkritumiem, kuri dedzinātu to toriju parastā ciklā, kas līdzīgs ko būvē Indijā tur 2012 gadā būs pirmā hibrīd stacija Torijs + plutonijs, vēlāk varbūt parādīses hibrīd stacijas uz udeņraža kodolsintēzi kas ražos ātros Neitronus lai apstarotu dedzinātu Torija ātom degvielu no kuras tad rastos siltums, proti no kodolsintēzes kā tādās energijas Plusu dabūt vēl ilgi neizdosies bet izmantot to processu piemēram Torija vai kodolatrkirumu dedzināšanai gan var jau ar šodienas tehnologiskajām iespējām (pētijumi jau notiek), tākā nākotnē ātom energija būs daudz drošāka un patiesi Zaļa tehnologija.
vecais-2
v
Buiķis ar Vangu taču ir vienā līmenī. Pēc viņu domām 2012.gadā pasaule ies bojā. Tā līdz tiem starojumiem nemaz netiks. Bet, ja nopietni, tad AES stipri modernizēsies un lielu lomu ieņems Saules enerģija.
Jukums
J
Par jauniem enerģijas veidiem tiešām ir jādomā - ir tāda sajūta, ka zinātnieki jau ir tiem tuvu. Gribētos te dzirdēt Buiķa komentāru. Vai arī citu nozares speciālistu viedokli. Kamēr nav to citu enerģijas veidu, tikmēr vienīgā izvēle jau ir tā atomenerģija. Tikai, jārēķina izmaksas un jādomā par drošību.
skepse
s
Vanga vai Tu?
Lelle
L
Turpinam intensīvi zāģēt zaru uz kura paši sēžam... Visi spēki ir jāliek zinātnē, lai atklātu jaunus enerģijas avotus, jo uz 2020 gadu faktiski beidzas nafta! Uz 2025.-30. gadiem tiks atklāts kaut kāds jauns kosmosa starojums, kurš būs neizsmeļams un dos visai zemei gan elektroenerģiju, gan arī ar to pārvietosies visi transportlīdzekļi. Šo starojumu atklās 3 jauni zinātnieki, kuri turpmākajā cilvēces vēsturē tiks ierakstīti ar zelta burtiem. Uz to mums būtu arī jāiet, nevis uz novecojušām un bīstamām tehnoloģijām!
Ministry of Truth
M
Ja salīdzina apstākļus, lēmums ir pareizs.
skolotājs
s
Izskatās kā paviegls...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas