Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Latvijā vīrieši saņem par 13,4% lielāku algu nekā sievietes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
G B L
G
Ko tikai statistika nepieļauj! Tikai patiesība ir tāda, ka par vienādu darbu samaksa ir tieši tāda pati vai pat nedaudz augstāka sievietēm. Un šie pseido statistiskie pētījumi ir vajadzīgi, lai kāds, visdrīzāk daiļā dzimuma kopa varētu atkal uzrīkot projektiņus un saņemt to finansējumu. Respektīvi, tiek laisti burbuļi, ko apmaksā valsts un ES. Būtu vērts pētīt, cik plaša ir dažadu projektu finansēšana, kas nav saistīts ar ekonomiku, kā tas ietekmē valsts un ES finanses.
Loģiski
L
Sievietes grib lai viņām izmaksā to, un izmaksā šito, ... Nu bet kā tad vecis to izdarīs, ja nepelnīs vairāk par sievieti?
trusis nejaukais
t
tiešām, priekš kam šitādi pētījumi? ir visai loģiski, ka vīrieši vairāk apgādā ģimeni, nevis sievietes, lai vai kā tās emancpētās aitas blētu.. vīrieši ar lielākiem ienākumiem ir pašu sieviešu interesēs, pašas tak skrien pakaļ tieši turīgiem vīriešiem.. nebūs vairs tad kam pakaļ skriet un tad sāks raudāt - ak vai vīrieši latvijā pārāk maz saņem, jābrauc prom meklēt vīru ārezmēs. beigās būs vēl sūdīgāk tikai.
Jonis
J
Algu nevis saņem, bet gan nopelna. Algu maksā par padarīto darbu un rezultātiem, un nevis par darbā pavadīto laiku. Tas taču vienreiz ir jāielāgo.
Svins
S
Patiesībā algu nevienlīdzība starp vīriešiem un sievietēm nav nekas traģisks, jo vīrieši vispār uzņemas lielākus riskus un ir gatavi strādāt sliktākos apstākļos, vīriešiem nav tik svarīgi, lai kolektīvs būtu labs utml, kurpretīm sievietes bieži vien izvēlas darba vietas, lai būtu stabila darba vieta, lai varētu nepieciešamības gadījumā pieskatīt bērnus utt, un alga varbūt šajos gadījumos nav izšķirošais faktors. Protams, nav politkorekti par to runāt, bet tā nu tas ir un dabu nepiemuļķosi.
gribu zināt
g
Kurā ministrijā, skolā, slimnīcā, veikalā u. tml. par vienu un to pašu darbu vai amatu vīrietim maksā vairāk? KURĀ?
Ministry of Truth
M
Dīvaini aprēķini, nudien. Cik veikalā, piemēram, maksā vīriešu apavi vai krekls un cik - sieviešu kurpes vai topiņš?
Sirmais
S
Muļķīgi rēķini. Vai gribat sievieti par vīrieti pataisīt? Ja vīrietis stundā izrok kubikmetru grunts, tad sievietei jāvar tik pat ? Vienāda samaksa var būt tikai par vienādu darba daudzumu. Ir jomas kur sieviete spēj padarīt vairāk, tad arī sievietei jāsaņem vairāk.To nekādi nevar rēķināt pēc tautas vidējās izpeļņas.Tur kur nav atšķirības starp sievietes un vīrieša atalgojumu sieviete spiesta strādāt vīrieša vietā.
Vēlēšanas "ar kājām&
V
Nu ja, pareizi. Vienotības valdīšanas laikā vīrieši saņem 113 latus un sievietes 100. Vienotības triumfs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas