Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

"Latvijas faktu" aptauja: gandrīz puse nezina, par ko balsot EP vēlēšanās

Mazāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju ir izlēmuši, par ko atdos savu balsi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Taču 42% nezina, kuru no sarakstiem izvēlēties, un vēl 11,2% vispār negrasās piedalīties vēlēšanās, liecina maijā veiktā kompānijas Latvijas fakti aptauja.

"Šokējoši," datus komentē Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis. Viņaprāt, tik pamatīga neizlēmušo skaita gadījumā vēl lielākas iespējas iekļūt Parlamentā ir spilgtajām personībām. Tāpēc, visticamāk, jaunajā EP sastāvā varēs redzēt PCTVL un SC līderus Tatjanu Ždanoku un Alfrēdu Rubiku. Tikpat lielas iespējas tikt ievēlētiem ir Sandrai Kalnietei (Pilsoniskā savienība), Ivaram Godmanim (LPP/LC), Robertam Zīlem (TB/LNNK) un Krišjānim Kariņam (JL). A.Freimaņa prognozes apliecina arī aptaujas rezultāti. Labējo partiju reitingi pēdējos mēnešos ir mainījušies, piemēram, augot Pilsoniskās savienības un mazinoties Jaunā laika popularitātei, bet nemainīgi uzticīgs ir palicis Saskaņas centra elektorāts.

A.Freimanis pieļauj, ka vienlaikus notiekošās pašvaldību vēlēšanas varētu "pavilkt uz augšu" arī aktivitāti EP vēlēšanās. Šobrīd ap 20% balsstiesīgo nav izlēmuši, par ko savas balsis atdos pašvaldību vēlēšanās. Viena no partiju cerībām ir tā, ka vēlētāji, atdodot savu balsi vietējās pašvaldībās, izvēlēsies to pašu sarakstu arī EP vēlēšanās. "Eiropas Parlamenta vēlēšanas būs vēlēšanas bez uzvarētāja," saka A.Freimanis. Viņaprāt, zemo interesi vairo sabiedrībā kultivētais stereotips, ka astoņi Latvijas deputāti EP neko nevar ietekmēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Aptaujas rezultāti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas