Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas iedzīvotāju iecienītākā kultūras aktivitāte - grāmatu lasīšana

Latvijas iedzīvotāju iecienītākā kultūras aktivitāte ir grāmatu lasīšana, liecina Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorijas pērnā gada nogalē veiktais pētījums.

Pētījuma dati liecina, ka 38% Latvijas iedzīvotāju vismaz reizi mēnesī izlasa kādu grāmatu.

Iecienīta iedzīvotāju nodarbe ir arī savā pašvaldībā notiekošo brīvdabas pasākumu apmeklēšana - 43% iedzīvotāju to dara vismaz reizi pusgadā, bet 6% šo iespēju izmanto vismaz reizi mēnesī.

Izvēloties piemērotāko atpūtas iespēju, salīdzinoši bieži cilvēki izšķiras arī par labu ceļojumam un sporta pasākumu apmeklējumam. Vismaz reizi gadā ceļojumā pa Latviju dodas 60%, bet iespēju apmeklēt kādu sporta pasākumu izmanto gandrīz 40% procenti iedzīvotāju. 27% iedzīvotāju sporta sacensības apmeklē reizi pusgadā un biežāk.

Pētnieki ir identificējuši arī sešas galvenās kultūras patēriņa grupas.

Lielākajā no tām ietilpst neaktīvie kultūras patērētāji - 20% Latvijas iedzīvotāju nav iesaistīti nevienā no 28 pētījuma ietvaros aplūkotajām kultūras aktivitātēm. 17% respondentu norāda, ka labprāt apmeklē ģimenei domātus pasākumus, 16% - dodas uz brīvdabas pasākumiem vai lasa grāmatas, bet 15% ir ierindojami izklaides cienītāju grupā. 12% pētījuma respondentu ir pieskaitāmi teātru, operas, izstāžu un galeriju apmeklētājiem.

Pētījuma ietvaros secināts, ka kopumā kultūras patēriņam ir tendence samazināties, jo tie iedzīvotājiem kļūst finansiāli nepieejamāki. Viskritiskāk savas iespējas apmeklēt kultūras pasākumus vērtē reģionu iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas