Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Latvijas krīzes pieredzi plāno izmantot, veidojot ES tiesību aktus

Nākamnedēļ, 29.-31.martā, Latvijā darba vizītē ieradīsies Eiropas Parlamenta (EP) Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejas (CRIS) delegācija, kas vēlas klātienē iepazīt un iegūt informāciju par situāciju Latvijā pēc 2008.gada ekonomiskās krīzes. Komitejas pārstāvji iecerējuši izvērtēt krīzes ietekmi un sekas uz tautsaimniecību ar mērķi integrēt iegūto pieredzi un izvērtējumu topošajos Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos.

EP Informācijas birojā informēja, ka vizītes ietvaros plānotas tikšanas ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), valsts institūciju, Latvijas Bankas, sociālo partneru un privātā sektora pārstāvjiem.

Kā skaidro EP, komitejas uzdevumi ir analizēt un novērtēt finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes apmēru, tās ietekmi uz ES un tās dalībvalstīm, kā arī situāciju krīzes pārvaldībā pasaulē. Tāpat tai jārosina atbilstīgi pasākumi, ar kuriem ilgtermiņā atjaunot normālu un stabilu finanšu tirgu darbību, lai visos līmeņos veicinātu ilgstošu izaugsmi, sociālo kohēziju un darbavietas, kā arī sagatavotu novērtējumu par šo pasākumu ietekmi un izmaksām bezdarbības gadījumā.

Pirmajā vizītes dienā paredzētas tikšanās ar Ekonomikas ministrijas un Latvijas Bankas pārstāvjiem, kā arī Saeimas Eiropas lietu un Budžeta un finanšu komisiju deputātiem. Pēc tam plānotas tikšanās ar finanšu ministru Einaru Repši (JL), labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS), Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvjiem, sociālajiem partneriem  - Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, kā arī Latvijas Komercbanku asociāciju un atsevišķu uzņēmumu pārstāvjiem. Vizītes noslēgumā EP delegācijas pārstāvji tiksies ar V.Dombrovski.

Komiteju pārstāvēs arī Latvijas eiroparlamentārieši Krišjānis Kariņš (JL) un Roberts Zīle (TB/LNNK).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas