Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas parlamentārieši Krievijas vēstures komisijas izveidi skaidro ar iekšpolitiskiem motīviem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bāc!
B
Dzimst jauns "Heil Hitler!"... Toreiz jau viss līdzīgi sākās... Un mēs jau zinām, kā beidzās.
urbanovičiem
u
Mediji nosoda komisiju Krievijas aizstāvēšanai pret vēstures "viltojumiem" Maskava, 20.maijs, LETA--AFP. Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva rīkojums izveidot komisiju, kas aizstāvētu Krieviju pret vēstures "viltojumiem", ir atgriešanās padomju laikos, kad netika ciesta citāda domāšana, trešdien raksta Krievijas mediji. Mediji kritizē komisijas izveidi, un biznesa laikraksts "Vedomosti" norāda, ka tas piespiedīs politizēt diskusijas. 28 locekļu vēstures vērtēšanas komisijā, ko vada Medvedeva administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, iekļauti Kremli atbalstoši likumdevēji un polittehnologi, kā arī bruņoto spēku un Federālā drošības dienesta (FDD) amatpersonas. "Komisijā ir tikai trīs vēsturnieki, un pat tie nav atzīti profesionāļu vidū," laikrakstam "Kommersant" teicis pazīstamais vēsturnieks Rojs Medvedevs. "Baidos, ka komisija tiks izmantota raganu medībām un rēķinu kārtošanai," savā laikraksta komentārā piebilst kara vēsturnieks Aleksejs Isajevs. Krievijas mediji norāda, ka tas ir mēģinājums nepieļaut Krievijas padomju pagātnes kritiku. "Ja mēs atgriežamies tajos laikos, cerības uz Medvedevu kā liberāli, kura vārdā komisija tiek dibināta, ir diezgan nepamatotas," Maskavas Kārnegī centra analītiķis Aleksejs Malašenko teica laikrakstam "Ņezavisimaja gazeta". Krievija uztver savu lomu karā kā varonīgu un ārpus jebkādiem pārmetumiem stāvošu, ņemot vērā padomju karaspēka milzīgos dzīvā spēka zaudējumus, atsitot nacistiskās Vācijas uzbrukumu. Pēdējos gados kara laika pretpadomju pretošanās kustību slavēšana Ukrainā un Baltijas valstīs izraisījusi sašutumu Kremlī, kas apgalvo, ka pretošanās kustību kaujinieki esot sadarbojušies ar fašistisko Vāciju. Šā mēneša sākumā Medvedevs kritizēja "ļaunos un agresīvos" mēģinājumus apšaubīt krievu tautas "varoņdarbu" kara laikā. Valdība arī ierosinājusi pretrunīgi vērtētu likumprojektu, kas atzītu par kriminālnoziegumu, kas sodāms ar ieslodzījumu cietumā līdz trim gadiem, "nacisma reabilitāciju", noliedzot Padomju Savienības lomu uzvarā pār Vāciju. Tomēr "Vedomosti" brīdina, ka "uzvaras kulta" nostiprināšana ap padomju karaspēka uzvaru pār Ādolfa Hitlera spēkiem var būt bīstama. "Daudzi pagātnes autoritārie un totalitārie režīmi tika būvēti uz līdzīgām "sociālām reliģijām"," norāda laikraksts.
ars
a
Ko Jus darisiet ar SAVU sakroploto apzinu?!
rudā kaķe
r
Mani nepavisam nepārsteidz Krievijas kārtējais izlēciens,jo ik dienas,jo vairāk staļinisma īlens lien no maisa ārā. Trešās Romas centieni reprezentēt sevi pasaules telpā kā PSRS vēsturiskā mantojuma tālāknesēju nav nekas jauns,čekistu domāšana lielā daļā tautas ķā akmenī iekalta.Ja Krievija atzīst Otrā pasaules kara rezultātus,okupāciju u.t.t.,tai jātiesā pašai sevi,jā,būtu jau garīgi jāattīrās,jānožēlo grēki,bet ko tad darīt ar sakropļoto tautas apziņu?
forši
f
Nu, ja nav galīgi ko darīt, tad var mēģināt tikt galā ar gigantiskas valsts imperiālismu, cienījamais Don Kihot!
@
@
Urbanovič, rakstiet vēl kādu blogu, šoreiz jau ar niku lupata. Jūs esat lupata.
riņķī apkārt
r
Skumji..Rodās iespaids, ka šie raksti tiek speciāli publicēti, +++ nevis šie raksti tiek speciāli publicēti, bet mums ir divas lielas problēmas - pašu rijība un Krievijas imperiālisms un ar abām lietāmir jātiek galā.
ZBL
Z
Lai pieņem, lai viņiem veicas visi labie darbi, bet aizžmiegt acis un neredzēt, ka tā sauktajā domē sēž divi slepkavas, nu neraisa nekādu uzticību. Nāciju līgā pirms otrā pasaules kara domāja, lai tie vācieši pieņem kādus likumus grib. Un tad nāca tautiešu aizstāvēšana Čehijā, agresīvā Polija, kas to vien tik gribēja, kā uzbrukt Vācijai u.t.t.
forši
f
Skumji..Rodās iespaids, ka šie raksti tiek speciāli publicēti, lai novērstu tautas uzmanību no galvenā! Kad mēs beidzot sāksim skatīties nākotnes virzienā??!! Kas būs ar mūsu valsti? Kāpēc mūs interesē likumi, kurus pieņem svešā valstī, kamēr mūsu pašu deguna priekšā treknās filrmas, kā piem., "jaunie 3 brāļi" un ministriju ierēdņi turpina gremdēt Latviju finansu bedrē!! Citāts no Ingunas Sudrabas: "Pat 2008.gada beigās, kad ar speciālu rīkojumu tika aizliegts maksāt prēmijas, ministrijās to turpināja darīt - tika meklētas iespējas naudu iztērēt. Kā uzskata valsts kontroliere, kamēr ir iespēja tērēt un kamēr no ierēdņiem netiek prasīta atbildība un rezultātu sasniegšana, šis princips netiks lauzts. Lai taču Krievija ar visiem saviem krieviem pieņem kādus likumus grib! Sāksim skatīties uz SAVIEM likumiem!!!
gaidam
g
dzera komentāru.
izbijis valsts patriots
i
Neviena impērija nevar iztikt bez ārējā ienaidnieka. Tas pets atiecas uz totalitārām valstīm.
ZBL
Z
Tagad ir skaidrs, kāpēc SC un PCTVL atbalstīja kriminālnoziedznieka Emša un trekngadnieka Kalvīša Latvijas ekonomiku postošās valdības? Un viņu jaukie Parex sponsori, nemaz nerunājot par Laventu, kam Jurkāns biļetīti nesa, jo tāds gudrs cilvēks esot. Cilvēki, attopieties, kas gatavojas balsot par SC un PCTVL!
kindzulis
k
Ķencis no,,Mērnieku laikiem,, to dzirdot teiktu--Vai tu esi traks vai nepilnīgs?
Sieru Nāve (indiānis)
S
Urbanovičs nav idiots, viņš ir viltīgs čangals no Rēzeknes. Viņš atbalsta sierus, sieri par viņu balso un viņš sēž Saeimā, ja viņš būtu par Latviju, tad viņš sēdētu Rēzeknes tirgū un saņemtu kādus 200 latus uz papīra. Urbanovičs ir ždanoka biksēs!
riņķī apkārt
r
Krievi cenšas panākt, lai mēs publiski apliecinātu, ka izvest latviešus uz Gulagiem un viņu vietā ievest migrantus bija "Latvijas atbrīvošana no fašisma", bet mūsu deputāti apgalvo - ka tas ir gudri darīts no viņu puses. Labi part to Jāni viss skaidrs - nodevējs, bet tas otrs ar savu "diplomātiju"nav labāks. Krievija vienmēr ir bijusi un būs latviešu tatas ienaidnieks, sākot jau no Pētera 1 laikiem un vēl agrāk, līdz pat mūsu dienām un tā tas ir jāpasaka - skaidri un gaiši

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas