Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Latvijas politiķi piedalīsies Ķīnas kompartijas rīkotā forumā

Ķīnas Komunistiskās partijas (ĶKP), kas rīko vērienīgu pasākumu - pirmo Ķīnas un Eiropas partiju forumu -, viesi no Latvijas būs nebūt ne kreisā spārna politiķi. Uz forumu, kas sāksies 24.maijā, ielūgti premjers Valdis Dombrovskis (JL), Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), kā arī Tautas partijas līderis Andris Šķēle, kurš partijas kongresa dēļ gan savā vietā sūtīs bijušo ārlietu ministru Māri Riekstiņu.

Kā otrdien vēsta laikraksts Diena, V.Dombrovskis uzstāsies vienā no foruma paneļdiskusijām, izsakoties par globālo ekonomisko krīzi un tās risinājumiem. Viņš plānojis piedalīties arī foruma dalībnieku vakariņās, norādīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Latvijas valdības vadītājs dosies arī uz Šanhaju, lai piedalītos izstādes World Expo 2010 Latvijas paviljona atklāšanā, bet pilna vizītes darba kārtība vēl tiek precizēta.

Savukārt A.Šleseram plānota plaša individuāla programma Ķīnā, kurā būšot vairākas ekonomiska rakstura tikšanās. A.Šķēle uz Ķīnu nedosies, jo viņam nedēļas nogalē jāpiedalās Tautas partijas kongresā. Viņa vietā deleģētajam M.Riekstiņam nav plānotas individuālas tikšanās.

Gaidāmā viesošanās Ķīnā uzskatāma drīzāk par pozitīvu signālu, kas rāda, ka šīs valsts vadošajai partijai ir interese sadarboties ar Latviju, saka politologs Andris Sprūds.

Vairāk lasiet laikraksta Diena rakstā šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas