Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas problēmas nonāk pasaules ietekmīgo mediju uzmanības lokā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Eiro
E
Vajag diskutet par drizaku eiro ieviesanu Latvija un cinities par to! Financial Times par to gandriz katru dienu raksta rakstos un blogos! Kur vel var dabut labaku intelektualo lobiju musu politikai?!
Berta
B
Šoreiz tiešām ļoti daudz būs atkarīgs no Pašvaldību vēlēšanu rezultātiem. Kā redzams, Šķēles un Šlesera āža kājas ir vienādas: abiem problēmas ar liekajiem latiem, tad nu ņemas, cik spēj bāzt tos batonus tautai.
sisis
s
Jā, trešdien nepirka, bet ceturdien parādzīmes tika realizētas par 4 miljoniem latu!!! Nu, kāpēc Tu par to nerunā? Nav informācijas? Vai piespēlē panikotājiem...
no otras puses
n
to ,ka oligarhi nevaldīs un latviešu tauta ir kaut ko mācījusies, liecinās kaut vai pašvaldību vēlēšanas, kur gaidāmais rezultāts , liekas, nav iepriecinošs, jo par oligarhiem vēlēs un par Krievijas sponsorētām partijām arī būs ne mazums, kas vēlēs. Acīmredzot jaunās latviešu partijas, redz, renģēdājiem liekas ir bez pieredzes, bet viņiem vajag pieredzējušuskaut arī neliešus.
Janis
J
Acīmredzami - bedrē esam visi, bet lūk, Latvija var paraut visus līdzi, itnemaz nešķirojot - zviedri, grieķi, ēsti, vai vācieši - ja lats neizķepurosies, vāji būs visiem arī ASV. Un ir vientiesīgi cerēt ka glābs kredīti - tie iedzīs jaunās problēmās (%). Būs vien Europai jāpogā maciņš un BEZATLĪDZĪBĀ JĀIEPUMPĒ Latvijas ekonomikā! Vai tā notiks - redzēsim, bet Europai tas ir vienīgais glābiņš! Rēķoiniet no visām pusēm, obligāciju izgāšanās ir labs piemērs. Varētu pat iet tālāk - ietiepties pret SVF par deficīta procentiem un devalvējam latu - būs ĻOTI sāpīgi, man šķiet eirozonai vairāk nekā mums: Bet lai arī viņiem tiek, ja jau nespēj ātri un advekāti reaģēt uz ekonomisko situāciju. Devalvējot latu, kritīs Skandināvi, Europa, kritīs ASV, utt, tā sauktais 2 vilnis, no kura tikt ārā būs vēl grūtāk. Pie tam - pašreizēja algu samazināšana Latvijā uz zemākā un vidējā algu līmeņa algām ir īslaicīgs pasākums, kurš vidējā laikā dos negatīvu atdevi. Manuprāt visi naudas donori to labi apzinās un lai nebūtu jāatver maks, ir ar mieru spītīgi ieteikt pazemināt Latvijas labklājības līmenī veinalga cik, kau līdz afrikānu līmenim, palielināt bezdarbu (atkal īstermiņa pasākums) līdz bezgalībai - tā teikt vai nu kredīts (un protams %) vai Latvijai kaput, ka tikai pašiem peļņa nekristos (no kredītiem).
Sprīdītis
S
Tad jau atliek cerēt uz to paātrināto eiro ieviešanu. Un paralēli veikt publiskā budžeta radikālu reformu, pārdalot lielu daļu funkciju un nodokļu ieņēmumu par labu pašvaldībām. Arī novirzot ES naudu pa tiešo zemākajiem pārvaldes līmeņiem - lai lēmumu pieņemšana un kontrole pietuvinās iedzīvotājiem.
brīnos
b
Nupat pazuda kāda koments, kur bija teikts, ka šķēle ir lielos parādos ar savie savāktajiem n-tajiem pārtikas uzņēmumiem. Tātad viņam ir ļooooooti izdevīga lata devalvācija.
no malas
n
Nesaprotu, kadel dazi kritize arzemju laikrakstus, nedomaju gan, ka "The Wall street Journal raksta pavirsus un analfabetiskus rakstus. Ekonomiska realitate Latvija ir daudz bedigaka neka tas no iekspuses izskatas. Lata devalvacija faktiski ir neizbegama un likumsakariga, neatkarigi no ta, ko par to saka Skele vai jebkurs. Protams, varam jau sudzet tiesa The WJS par nepatiesas informacijas izplatisanu, bet fakts, tresdien netika pardota NEVIENA valsts aizdevuma obligacija ir pietiekoss fakts pats par sevi. Zviedru banku akcijas nokritas par apmeram 16-20% viena diena, balstoties uz so faktu.
JAA to Linda
J
Paldies, Linda, es to veel nezinaaju, bet biju stipri paarlieciinata, ka tieshi taa shoreiz lielais sheemotaajs sasheemojis.
gm
g
Igauņi jau sen ir sapratuši pasaules ietekmīgo mediju pašu problēmu - šobrīd viņi paši cīnās par izdzīvošanu, tādēļ ir nepieciešami pēc iespējas krāšņāki stāsti - mazās valstis ir pateicīgi upuri, tās reti un ar grūtībām spēj atvairīt, atspēkot paviršus un, nereti, analfabētiski muļķīgus rakstus. Tie parasti lielajos ārzemju plašsaziņas līdzekļos ir iepakoti korektos, skaistos terminos, bet visai bieži ir tālu no reālās situācijas. Viņi pa daļai grābsta informāciju krievu izdevumos, kas bieži vien ir politiski anagažēti un tāpat pavirši. Vislielākās bažas rada tas, ka Latvija visai pamatoti tiek uztverta kā Eiropas "weakest link" attiecībā uz Krievijas visai agresīvo vēlmi izčakarēt ES no iekšpuses.
nn
n
RIGIBOR ir jau 20% ..tas nozime masiivu uzbrukumu latam--cik liels tas bus bijis, uzzinaasim 1-dien... tads nenotiktu, ja grozijumi butu bijusi realistiski... ar svf parstavjiem vins var runat skaisti, bet lemumus noteiks realie darbi --- budzeta grozijumi..
rubins
r
Dombrovskis ir loti labs sarunu vaditajs. Patiesiba, negaiditi. Daudzi ieredni, kas ir bijusi klat ari ieprieksejas valdibas sarunas ar SVF saka, ka diena pret nakti. Un ari SVF ir gatavs runat ar valstsviriem, kuriem ir zinasanas un speja paarredzet laukumu
Linda
L
Nabadzins Skelis un draugi ir saslegusi valutas forwardus (izmantojot ofsoru firmu aizsegus) tajas pasas savas milas bankas (Swedbanka, Nordea, SEB) uz lata devalvaciju, Repsi iebazusi par FM, lai butu grekazis, bet re, ka - trakais Rimsis nepadodas ne par ko! Ka ta? Bus janomet tas Rimsis, vai, doma Skelis. Citadi zaudejumi Skelim var but iznicinosi...
nn
n
dombrovskim jau bija dots laiks demonstret savas speejas! ..vakardienas gljeevie grozijumi nevienu neparliecinaaja..
LB oficiala informacija
L
rezerves: 2 969.42 MEUR(31.05.09), M1: 3,041.3 MLs(30.04.09).. ko gan tas varetu nozimet??

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL

Par Latviju raksta:

The New York Times

Financial Times

The Wall Street Journal

The Times

BBC

Telegraph.co.uk

The Independent

Diskusija CNBC redzama šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas