Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas Radio iedzīvotāji ziedojuši vairāk nekā 14 tūkstošus

Latvijas Radio (LR) darbības uzturēšanai iedzīvotāji šogad ziedojuši jau vairāk nekā 14 tūkstošus latu, liecina radio mājaslapā pieejamais pārskats.

Līdz aprīļa beigām radio saņēmis 3121,33 latus no ziedojumu tālruņa, bet pārējos apmēram 11 360 latus ziedojuši iedzīvotāji un uzņēmumi. Pārsvarā viena cilvēka ziedotās summas bijušas dažus desmitus latu lielas, daži ziedotāji atvēlējuši vien pāris latu, bet citi varējuši atļauties pat pārsimts latu lielu devumu.

Nauda saņemta arī no luteriskās baznīcas, Latvijas Bērnu fonda, un lielākā daļa naudas ziedota bez īpašas norādes, kurai radio programmai to tērēt.

No saņemtās naudas izlietoti nepilni četri tūkstoši latu, kas tērēti saimnieciskajiem izdevumiem, degvielai, spuldzītēm, ugunsdzēšamo aparātu apkopei.

Jau vēstīts, ka februārī ir atvērts Latvijas Radio ziedojumu konts, kā arī ziedojumu tālruņa numurs. Konta numurs ir LV07UNLA0050012990771 "SEB bankā", bet ziedojumu tālrunis - 9 000 67 86. Paredzēts, ka ziedojumu tālrunis darbosies līdz 2.augustam. Izmantojot ziedojumu tālruni, iedzīvotāji aicināti atvēlēt vienu latu sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

Savukārt iemaksājot naudu LR kontā, ziedotājs var arī norādīt, kam nauda paredzēta - LR-1, LR-2, LR-3, LR-4, Radio NABA, Radio korim vai Radioteātrim. LR veidos īpašu komisiju, kas kontrolēs saņemto ziedojumu izlietojumu. Kamēr nebūs skaidra uzskaites kārtība, kā naudu izlietot, tā netiks izmantota.

Bažas par Latvijas Radio slikto finansiālo stāvokli valda jau apmēram pusgadu, tā dēļ no amata atkāpās līdzšinējais radio vadītājs Aigars Semēvics un viņa vietā nāca Dzintris Kolāts, kurš savulaik jau vadījis radio.

Papildu triecienu LR devis arī šis gads, kad ienākumi turpina samazināties un arī valsts dotācija samazinās, līdz ar to radio jau patlaban tērē naudu, kas bija paredzēta gada otrajai pusei. NRTVP vadītājs Ābrams Kleckins pat norādījis, ka jebkurā izdevumu samazināšanas scenārijā - par 20, 30 vai 40 procentiem - Latvijas Radio un arī Latvijas Televīzija pastāvēs vien vēl dažus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas