Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Latvijas uzņēmēji premjeram izvirza mērķus izglītības jomā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antons
A
Sevišķas bažas ir par universitātēm, kuras mums pa tiešo ražo bezdarbniekus. Bet attiecigi profesori ir ieinteresēti nokomplektēt savu grupu, jo viņiem par katru studentu nauda nāk. Tāpēc arī mums ir daudz diplomētu filozofu un tamlīdzīgu pieprasītu profesiju.....
x
x
Un tomer fiksajam ir taisniba. Cilvekresurs ir tads pats resurss ka visi parejie. Kad kada resursa trukums sak kavet biznesu, tad vai nu jamekle jauni pelnas veidi vai jakeras pie problemas risinasanas. Visa Latvijas izglitibas sistema ir Titaniks. Pasi vini neizglabsies. Sobrid Latvijas uznemeji ir sadalijusies divas dalas - vieni mekle risinajumus arpus latvijas, otri iesaistas problemas risinasana ar realiem darbiem. HARIS, PAPRASI SAVIEM DRAUGIEM KURA GRUPA VINI IR!
Haris
H
Pazīstu vairāku nozaru uzņēmējus un viņi dod gan prakšu vietas, gan jaunas darba vietas. Dotu vēl vairāk, bet nepietiek speciālistu. Diemžēl ne farmācijā, ne elektronikā, ne metālapstrādē nevar strādāt ekonomi, politologi un juristi bez zināšanām matemātikā, fizikā un ķīmijā. Tas ļoti ierobežo Latvijā veidojamo uzņēmumu skaitu.
jumors
j
Kur šie pasūtītāji bija agrāk? Vai bez pasūtījuma var kaut ko piedāvāt? Ja tur tiešām būs konkrēti pasūtījumi, būs vieglāk veikt reformas. Bet ja visu laiku viens otru lamā, nekādas pozitīvas pārmaiņas nav iespējamas.
stats
s
Gremde un Co jau nu nekad nav izcelusies ar ipasu gurdibu un prata spejam. vai tikai netiesi netiek lobets Stoks?
muļļas
m
Vai tik mums nebija lielākais augstākās izglītības iestāžu skaits pasaulē (attiecinot pret iedzīvotāju skaitu) ?
Andris K, Valmiera
A
Vai kāds zina, kur var iepazīties ar pilnu vēstules saturu - vēlējos pāralsīt stratēģiskos mērķus.
filozofs
f
pietiktu jau ar izgliitiibas departamentu , vai kaads ir saskaitiijis cik mums iereedņu , skolotaaju taii skaitaa, uz vienu skolaa gaajeeju???
skolotajs
s
No ministriju apvienosanas ierednu mazak neklust. Parasti apvienojot ministrijas ieredni lielaka bara klust treknaki. Vajag laut skolam pasam vairak lemt un prasit no ieredniem mazak "funkciju".
BBBB
B
Ja, ja parak daudz valodas zinasanu un parak sapratigs, no dogmam brivs macibu process ir Latvijas lielakas problemas.
skolnieks
s
Izglitibas un kulturas ministrijas ir jaapvieno un bus kartiba,bet tagad laba roka nezin ko kreisa dara. Un ari ierednu bus mazak,no kuriem jau valsts mudz ka no skudru puzna.
AAAAA
A
Tikai ne Koķi!!!!!! Jo tā ir soījusi Ēlertei ieviest gesjimu kā mācību kursu skolās - zem veselības mācības maskas. Un ēlerte vēl vēlas arī trijvalodību Latvijā! NOST AR LIBERĀĻIEM! Lai dzīvo konservatīva uz ekonomiku virzīta politika!
diploms
d
Nost ar apmacibam papira pec, lai dzivo izglitiba!
Beidzot
B
ļoti pareiza problēmas nostādne. Ar abām rokām parakstos arī es zem šīs vēstules! Gribētos izlasīt arī autoru formulētos stratēģiskos mērķus turpmākajiem 4 gadiem. Vai tie tiks publicēti? Un vispār - kāpēc vēstuli nevarēja uzreiz publicēt pilnībā? Vai kārtējo reizi uzdarbojas izglītības darbinieku lobijs?
fiksais
f
Izgīitības sitēma esam mēs paši. ko katrs no šīs vēstules parakstītājiem ir darījuši lietas labā? Cik lekcijas ir lasījuši augstskolā studentiem? Cik atbalstījuši programmas saviem uzņēmumiem? Vai kāds no šiem uzņēmējiem ir atbalstījis jauno speciālistu stažēšanos vai praktizēšanos savos uzņēmumos? Par ko šis stāsts? Kurš uzminēs to, ko ekonomikai vajag, ja paši nespēj noformulēt prasības un nepiedalās izglitības veidošanā? Tas ka Izglītības ministrija ir kā milzīgs Titāniks, bez jebkādas realitātes sajēgas, tas jau ir cits stāsts - smalki izveidots mehānisms miljonu tērēšanai savā šaurā draugu pulciņā, diemžēl bez jebkādas atdeves un jēgas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas