Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Latvijas Vēja enerģijas asociācija apšauba EM projektu par Baltijas jūras izpēti

Latvijas Vēja enerģijas asociācija (LVEA) uzskata, ka trešdien plānotajā investīciju padomes slēgtā sēdē, kad tiks skatīts lēmumprojekts par Baltijas jūrā paredzamo jūras teritorijas izpēti, piešķirot tam finansējumu divu miljonu latu apmērā, nozares ekperti un asociācijas nav pieaicinātas ar nodomu.

„ Pēc mūsu aplēsēm, šādu pētījumu reālās izmaksas sasniegs vismaz 10-15 miljonus latu, kuras tiks segtas no iedzīvotāju un uzņēmēju līdzekļiem, iekļaujot to kārtējā elektroenerģijas tarifa pieaugumā. Vai tiešām šajā situācijā, kad valstī viena pēc otras jāveic budžeta konsolidācijas, valsts to var atļauties? Mēs apšaubām Augstspriegumu tīkli tehnisko un finansiālo kapacitāti,” uzsver LVEA priekšsēdētājs Paulis Barons.

Portālam Diena.lv Barons skaidro, ka lēmumprojekts ir tiesiski un juridiski apšaubāms, un tas uz vairākiem gadiem apturēs jau uzsākto un plānoto jūras vēja elektrostaciju projektu virzību.

Paulis Barons: „VEA kategoriski iebilst pret šādu tiesiski un juridiski apšaubāmu regulējumu. Tāpēc mēs aicinām Ekonomikas ministriju un citas atbildīgās amatpersonas nopietni izvērtēt savu lēmumu sekas un rīkoties atbilstoši valsts un sabiedrības interesēm.”   

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija (EK) virzījusi lēmumprojektu, kas pārvades sistēmas operatoram AS Augstspriegumu tīkli uzliek par pienākumu veikt jūras teritoriju izpēti, paredzot tam finansējumu 2 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas