Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lauksaimniecības eksperts Šlesers? Smiekli nāk!

Pēdējā laikā bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers sācis pārsteigt vēl vairāk, nākot klajā ar virkni muļķīgiem un bērnišķīgiem paziņojumiem. Piemēram, pēdējie divi Šlesera joki: viņš saprotot lauksaimniecības problēmas un runā kā Rīgas mērs. Varētu jau tikai pasmieties, bet, ņemot vērā gaidāmo viņam piederošās partijas daudzmiljonu priekšvēlēšanu kampaņu, aicinu cilvēkus neuzķerties uz Šlesera populisma un neuztvert nopietni viņa pēdējā laika izteikumus par lauksaimniecību un Rīgas tirgiem.

Šlesers un viņam piederošā partija ir bijuši valdībā daudzus gadus. Taču tikai tagad Šlesers beidzot ir aptvēris, ka ir tāda nozare kā lauksaimniecība un ka tajā ir samilzušas problēmas. Tā vietā, lai piedāvātu kaut vienu konstruktīvu priekšlikumu daudzu saimniecību izdzīvošanai, šis cilvēks klaji populistiski sola nodrošināt lauksaimniekiem izdevīgas piena iepirkuma cenas. Neizbrīna fakts, ka Šlesers tikai pirms vairākām dienām ir atklājis, ka piens veikalā maksā pat 60 santīmus. Smieklīgi, ka viņa minētā piena iepirkuma cena - 15 santīmu - jau sen piena ražotājiem ir tālā pagātnē, jo cenas turpina dramatiski kristies.

Interesanti ir arī citi Šlesera prātojumi. Viņš, nesen sevi iecēlis Rīgas mēra kārtā, sola Rīgas centrāltirgu un citus Rīgas pašvaldībai piederošos tirgus atdot zemniekiem, lai gan viņa partija, jau četrus gadus rosoties Rīgas domes valdošajā koalīcijā, nav darījusi ne nieka, lai Latvijas zemniekiem būtu iespēja Rīgas tirgos izdevīgi tirgot pašu audzēto un ražoto lauksaimniecisko produkciju, nevis nakts melnumā, lietū un vējā to atdot uzpircējiem tā sauktajā "nakts tirgū". Tā vietā Centrāltirgu satricina korupcijas skandāli un Rīgas tirgi ar Rīgas domes valdošās koalīcijas gādību joprojām ir izmanīgu starpnieku, ķīniešu preču un nelegālā alkohola un cigarešu tirgotāju rokās. Tāds, lūk, ir Šlesera partijas devums lauksaimniekiem.

Ja reiz Šlesers ir tik gudrs, nezin kāpēc viņa partijas lokomotīve Ivars Godmanis atteica premjera piedāvājumam kļūt par zemkopības ministru? Šlesers viņam būtu labs konsultants.

Pēdējos gados lauksaimniecībai daudzkārt solīti labumi ar "piena upēm ķīseļa krastos", kas beigušies tradicionāli Latvijai - ar nozares konkurētspējas samazināšanos. Tāpēc ikvienam populistiskam solījumam sekos lauksaimnieku sabiedrības asa pretreakcija. Savukārt "speciālists visās jomās" Šlesers, šādi turpinot, kļūs par politisko klaunu, kas izklaidē publiku te ar paziņojumiem, ka viņš zina, kā atrisināt lauksaimniecības problēmas, te stāstot, ka tūliņ kļūšot par Rīgas mēru, un ko nu vēl šis cilvēks izgudros.

Visbeidzot, ja reiz Šlesers plašākai publikai ir uzdevies kā cilvēks, kas kaut ko saprotot lauksaimniecības jomā, es labprāt padiskutētu ar Šlesera kungu par šiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas