Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

LBAS atbalsta Zatlera rosināto slieksni Saeimas atlaišanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
t-posta komentētāji,velti jūs spirinaties,jūsu dziesmiņa ir nodziedāta,drīz jūs visi saēmsiet pēc nopelniem - attiecīgu numuriņu "viesnīcā" ar aizrestotiem logiem.
Balabolka
B
Ak, kaa Tautas partijas pajoleeni sarosiijushies! Vairs neviens cits pie vaarda netiek - rej un rej! Ka tikai beigu beigaas neaplauzhaties, gan jau jums tauta veel pamatiigaak kaa 13.janvaarii sados pa zobiem!
Jancis
J
Žēl,ka neesmu nevienā arodbiedrībā.Noteiktu pieprasītu Krīgera demisiju.Varbūt jāiestājas?Uzņēmējus uzņem kādā arodbiedrībā?
Pēteris
P
Kāpēc Satversme neparedzēja dot Tautai tiesības rosināt Saeimas atlaišanu? Ir vispārzināms, ka daudzartiju sistēmā jau pirmajā naktī pēc vēlēšanām - kad ir zināms tikai mandātu sadalījums pa listēm - vairākums vēlētāju ir neapmierināti ar rezultātiem (izņēmums - ja viena partija saņem vairāk par 51% mandātu). Neapmierinātība pieaug vēl vairāk, kad izrādās, ka tieši tas kandidāts, kuram pievilku 3 krustiņus, nav iekļuvis, bet tas kandidāts, kuram pārvilku treknu strīpu - nu ir deputāts. Otra problēma - aiz svītras palikušās parijas - to atbalstītāju kopskaits pēc procentu barjeras ieviešanas var pārsniedgt 10%; Trešā problēma - valdošajā koalīcijā neiekļuvušās partijas. Ceturtā problēma - parlaments nekad nevar izdarīt tik, cik no viņa sagaida, jo vēlmes ir neierobežotas, bet resursi - ierobežoti. Saliekot šos aspektus kopā ir acīmredzams, ka pie noteiktas aktivizācijas (ieinteresēto spēku - iekšējo vai citu valst veiktas organizatoriskas darbības) tauta var tikt ievilkta nemitīgās parakstu vākšanās, kas nereti var vainagoties ar muļķīgiem referendumiem, kuru izmaksas ir visai augstas, bet vienīgā jēga - tautas tracināšana, kas ir sevišķi tīkama nedraudzīgām valstīm.
Pēteris
P
Saeimai ir jāstrādā līdz iepriekš noliktā termiņa beigām. Parlaments ir kompromisu ceļā panākts pilsoņu kopuma koplīgums (es respektēju Tavu izvēli, Tu respektē manu izvēli, bet mēs abi kopā respektējam visu citu pilsoņu izvēli, pat, ja tā mums nepatīk, un, pat, ja mans un Tavs viedoklis ir mazākumā) par to, ka noteiktu termiņu mūs likumdevējā pārstāvēs tās un tās partijas un tās un tās personas un mēs pret to neiebildīsim pat tad, ja mūsu favorītpartija vai favorītkandidāts nav iekļuvis parlamentā.
Tauta savu ir pateikusi
T
Biedri Krīger! Patīk vai nepatīk, bet pēc tam, kad kāds jautājums ir ticis novirzīts līdz Tautas nobalsošanai, vienīgais likumīgais risinājums ir Tautas nobalsošanas rezultātā iegūtais. Tas ir jārespektē arī tad, ja Tauta to nav atbalstījusi. Šoreiz Tauta pateica nē.
Plātīzers
P
Šitais uzpirktais tītars labāk lai neplātās!
Kas maksā...
K
LBAS labāk lai izstāsta, kas viņiem piesvieda naudiņu referenduma organizēšanai? Un kā maksāja - rublīšos, dolāros, eirītēs vai latos?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas