Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Leiškalns valdību ar budžeta grozījumiem gaida jau šajā mēnesī

Saeimas Budžets un finanšu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns (TP) sagaida, ka valdība grozīs šā gada budžetu un grozījumus Saeimā iesniegs jau šajā mēnesī, savukārt 2009.gada budžeta grozījumus izstrādās februārī, vēl vairāk samazinot izdevumus. To K.Leiškalns teica intervijā Latvijas televīzijas 100.pantam. Viņš atzina, ka nākamā gada budžets ir slikts un tas būs jālabo. Viņš lēsa, ka Saeima samazinās budžeta izdevumus par 230 miljoniem.

“Sapņot, ka varam sagatavot budžetu, kurā nav deficīta ir gandrīz neiespējami. Kas tad ir labāk - šodien pieņemt budžetu, ko varam labot vai nepieņemt to vispār?” vaicāja deputāts.

Viņš teica, ka arodbiedrību prasīto izpildīt nevarēs, jo tad būtu "tautsaimniecības sabrukums".

“Es vispār nedrīkstu šādā veidā domāt. Man ir jāskatās, kas notiks tad, ja sāksim raudāt līdzi. Ceru, ka valdība man novembrī atnesīs vēl vienu budžeta labojumu, kas samazinās jau šogad spēkā esošo, lai valdība absolūti netērētu, kur patēriņš nav vitāli nepieciešams. Esmu gatavs strādāt dienu un nakti, lai budžets izietu cauri,” klāstīja deputāts.

Viņš atsaucās uz ceturtdien SKDS publiskoto pētījumu. Saskaņā ar aptaujas datiem, 44% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vēlētos nākamgad redzēt bezdeficīta valsts budžetu. “Sabiedrības attieksme ir daudz saprātīgāka, vēsāka un pārdomātāka nekā dažam labam tribīnes deldētājam,“ secināja K.Leiškalns.

Aptaujas dati rāda, ka 11% Latvijas iedzīvotāju, atbildot uz jautājumu "Kādam, Jūsuprāt, būtu jābūt 2009. gada valsts budžetam?", norādījuši, ka 2009.gada budžetam būtu jābūt ar deficītu, bet 20% par vislabāko risinājumu uzskata budžetu ar pārpalikumu.

SKDS pētījuma dati liecina: lai gan masu medijos ir ticis daudz runāts par to, ka stingrs taupības režīms var atsaukties ne tikai uz valsts sektorā strādājošo darba algām, bet pat darba vietu skaitu, tikai 16% no valsts sektorā strādājošajiem 2009.gada valsts budžetu vēlētos redzēt ar deficītu, bet 20% balsotu par budžetu ar pārpalikumu.

Salīdzinājumā no privātajā sektorā strādājošajiem budžetu ar deficītu vēlētos tikai 11% respondentu, bet 22% balsotu par budžetu ar pārpalikumu. Aptaujas dati liecina, ka abās iepriekšminētajās iedzīvotāju grupās visbiežāk par vēlamo variantu ir ticis atzīts sabalansēts budžets.

Vērojama sakarība - jo augstāks respondenta izglītības līmenis, jo lielāka varbūtība, ka tam simpātiska liksies ideja par budžetu ar deficītu. Ja grupā ar pamatizglītību par budžetu ar deficītu balsotu tikai 8%, tad grupā ar augstāko izglītību šādu risinājumu par vislabāko atzina jau 15% iedzīvotāju. Tomēr arī visās izglītības grupās vislielākais atbalsts ir sabalansēta budžeta idejai.

Kā ziņots, Saeima par valsts budžeta pieņemšanu balsos rīt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas